Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Gazdálkodj felelősen!”

  • 2011. január 18.
  • Géczy Anna
Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért az „Ökobank projekten" belül elkészítette „Gazdálkodj felelősen!” című társasjátékát, melynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig. A társasjátékot 7-8 éves kortól ajánlják. Megrendelhető: 2011. január 27-ig a [email protected] emailcímen.

„Gazdálkodj felelősen!”

 

A Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért több mint két éve dolgozik az „Ökobank projekten”, melynek célja egyrészt a figyelem felhívása a mindennapi pénzügyi döntéseink környezeti-társadalmi hatásaira, másrészt olyan pénzügyi termékek létrehozása, amelyekben pozitív társadalmi és környezeti hasznot hajtva forgathatjuk megtakarításainkat.

 

A munka keretében elkészítettük a „Gazdálkodj felelősen!” társasjátékot, amelynek célja, hogy az erőforrásainkkal való felelős gazdálkodás alapjait segítsen játékos formában elsajátíttatni, miközben egy önálló háztartás kiépítésének lépéseit járja végig. A játék hosszú távú gondolkodásra késztet, a mindennapi tevékenységeink társadalmi, környezeti hatásait is megvilágítja. Mivel a mindennapi gazdálkodásunknak a pénzgazdálkodás is része, ezért a játék során is fontos szerepet játszik. Különösen azért, mert a pénzügyi döntéseink tovagyűrűző hatását sokszor nehezen vesszük észre, nem tudatosítjuk magunkban. Pedig az egész gazdaságunk alapja a pénzügyi rendszer, aminek a magánemberek pénzügyi, banki tevékenysége is része. A megtakarításainkról szóló döntéseinknek ugyanúgy társadalmi, környezeti hatásai vannak, mint annak, hogy mit vásárolunk.

 

Úgy gondoljuk, hogy a társasjáték jól használható környezeti nevelési eszköz is lehet, hiszen ezekről az összefüggésekről viszonylag keveset hallanak a gyerekek, és a játék során észrevétlenül sajátíthatják el a témához kapcsolódó legfontosabb ismereteteket, tudást.

A társasjátékot 7-8 éves kortól ajánljuk.

 

Rendelési tudnivalók:

 

A társasjátékot a következő emailcímen lehet megrendelni: [email protected].

Kérjük, hogy igényét január 27-ig jelezze a fenti emailcímen!

 

Az első 300 megrendelőnek ingyen kipostázzuk a megadott címre.

 

Utána az Ökoszolgálatnál (Budapest, 1051 Nádor utca 34. fsz.2., telefon: 06 1 311 7855) személyes átvételre van lehetőség.

 

Civil szervezetek és magánszemélyek egyaránt kérhetik a játék megküldését, de jelezzük, hogy a civil szervezetek előnyt élveznek. Szervezetenként és személyenként 1 darab társasjátékot tudunk küldeni.

 

Horváth Kinga – Tanácsadók a Fenntartható Fejlődésért

Budapest, 1065 Podmaniczky utca 1-3.

www.tff.hu, www.okobank.hu

 

Gazdálkodj felelősen társasjáték       Gazdálkodj felelősen társasjáték