Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Játszóteret avattak Mosonszentmiklóson

  • 2004. augusztus 02.
  • humusz
A Tájsebészet idei győztesei, a mosonszentmiklósi Határbarátok, és a település apraja-nagyja július utolsó napján birtokba vehette a program fődíját, a fa játszóteret
Játszótéravató

A Tájsebészet 2004. évi győztese, a mosonszentmiklósi Határbarátok csapata és a település óvodáinak-iskoláinak képviselői, gyerekek, pedagógusok, szülők július 30.-án, pénteken vehették hivatalosan birtokba azt a fa játszóteret, amelyet a csapat kiváló munkájának elismeréseként a Hulladék Munkaszövetség adományozott részükre.

Az ünnepségen a HuMuSz és a regionális koordinátor Reflex Környezetvédő Egyesület képviselői is részt vettek.

A díjátadó ünnepség a mosonszentmiklósi óvodások műsorával kezdődött, majd Ifjabb Nusser Károly, a Határbarátok csoport vezetője számolt be a megjelenteknek arról a munkáról, amelyet a település környezetének megtisztítása érdekében végeztek. A beszámolót követően Varga László Polgármester Úr vette át a szót, megköszönte a Határbarátok munkáját, megajándékozta a csoport tagjait, majd leleplezte azt az emléktáblát, amelyet a Polgármesteri Hivatal állított a játszótér mellé, hogy megörökítse a Határbarátok tagjainak nevét és tevékenységük eredményeit. Mosonszentmiklós polgármesterétől azt is megtudtuk, hogy a frissen avatott játszótér értékét saját befektetéssel tovább fogják bővíteni és 3-4 újabbat is létrehoznak a faluban. Az illegális lerakók ismételt feltöltését őrszolgálattal, sorompó telepítésével igyekeznek meggátolni.

Végezetül pedig Lajtmann József, a Reflex Környezetvédő Egyesület elnöke szólt a jelenlévőkhöz, kiemelve, hogy minden egyes ?talpalatnyi zöld?, amit meg tudunk őrizni és tisztán tudunk tartani, mindannyiunk örömét szolgálja majd.

Ezt követően, míg a gyerekek birtokba vették a játékokat, a Polgármesteri Hivatal, a helyi vállalkozások, a környezetvédő szervezetek, a sajtó és a győztesek képviselői kellemes hangulatú összejövetel keretében ünnepelték meg azt, hogy jó néhány év elmúltával végre Mosonszentmiklóson is létesült játszótér.

Szívből gratulálunk a győzteseknek és kívánjuk, hogy hosszú ideig leljék örömüket a játszótérben!

Hulladék Munkszövetség