Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Játékok csereberéje a neten

  • 2007. június 12.
  • humusz
A 8 éves Jacob Maxia bizonyára többet tud a szörnyekrõl, mint az üzletrõl, de azt legalább pontosan tudja, hogy mi kell neki. Az új online játékcsere-lehetõség, melynek segítségével megszabadulhat nem kívánatos játékaitól, majd helyettük gigantikus méretû mutáns szörnyeket kaphat, elég jó dolognak tûnik.

 

"Megszabadulhatsz azoktól a dolgoktól, amiket meguntál, és új dolgokat szerezhetsz be, például: Godzillákat vagy Dragon Ball Z-ket" - mondta Jacob a Toyswapról. Az ő mamája alapította és működteti azt a játékcserebere honlapot, melyet jó ráérzéssel az ünnepi szezon előtt, idén októberben indítottak el. A látogatók elcserélhetik játékaikat, illetve eladhatják megunt dolgaikat és újakat vásárolhatnak helyettük - sőt, akár oda is adományozhatják azokat valamilyen szervezetnek.
A csereberélők a toyswap.com oldalon regisztrálják magukat, ahová információkat és fényképeket tehetnek fel azokról a játékokról, amelyektől szívesen megszabadulnának, illetve megnézhetik a többiek által felajánlott játékokat is. Ezután elpostázhatják egymásnak a kiválasztott darabokat, és a PayPal rendszerrel intézhetik a kifizetéseket.

 
A weboldal kitalálója a negyvenkét éves Michelle Maxia, Jacob édesanyja. A nagy ötlet pillanata egy orvosi rendelőben érkezett el számára, amikor a váróteremben egy legóval játszadozó kisfiúval kezdett el beszélgetni. Szó szót követett és hamarosan kiderült, hogy míg az ő gyerekei unják a legót, viszont élnek-halnak Godzilláért, addig a kisfiúnál éppen ellenkező a helyzet. Hamar egymás kezébe csaptak és megegyeztek, hogy a megunt játékokat elcserélik egymással.

 
Amikor a Godzillát hazavitte a gyerekeinek, azok ragyogtak az örömtől. Michelle-nek persze rögtön három szó visszhangzott a fejében: toyswap.com Ezután már csak a domain nevet kellett megvásárolniuk, ami szerencséjükre még szabad volt, eddig senkinek sem jutott az eszébe. Egy barátjuk segítségével elkészítették a weboldalt és az üzlet logóját is, így Michelle nemsokára rendőri munkájától teljesen eltérő, új üzletágban találta magát.

 
Bár már több mint 500 000 látogatója volt a weboldalnak az első két hónapban, konkrét megállapodás csak 80 esetben történt, vagyis a Maxia család a szárnyukat bontogató honlapok tipikus kezdeti nehézségeit éli át éppen. Ennek ellenére optimistán néznek a jövőbe, hiszen az ünnepek után és a tavaszi nagytakarítás során bizonyára sok játékról derül majd ki, hogy felesleges, a gyerekek pedig akarnak majd helyettük valami újat. A weboldal üzleti lehetőségei elég bíztatóak, hiszen csak az USA-t figyelembe véve, a szülők és nagyszülők évente kb. 20 milliárd dollárért vásárolnak játékokat.
(A CNN cikke nyomán.)

Forrás: kertmagazin.hu