Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Járványveszély a szemét miatt

  • 2006. július 26.
  • humusz

Bármikor járvány törhet ki Miskolc egyik szegénynegyedében, nem messze a belvárostól, ahol óriási szeméthalmok között játszanak a gyerekek nap mint nap. A nagy melegben gyorsabban bomlik a szemét, a helyiek szerint a patkányok is megjelentek. A terület kezelõje azt mondja, hiábavaló harcot folytat az ott élõkkel azért, hogy a tisztaságot fenntartsák.

A házak melletti szeméthegyeken ételmaradék, szakadt bútor, törött vécécsésze, ágybetét hever. Mindent a legyek járnak össze. A közelben egy hotel ablakából rálátni, ahogy a gyerekek a szemétdombon játszanak.

Bármikor járvány törhet ki, a nagy melegben ugyanis gyorsan bomlik a hulladék. A házkezelőségnél azt mondják, tehetetlenek. Tudják, hogy a helyiek közül sokan guberálásból élnek, és a városban összeszedett holmikat itt válogatják át. Ami nem kell, itt hagyják.

„A közszolgáltató által végzett szemétszállítás történik, kukába gyűjtik a szemetet, ami azon túlmenően keletkezik, azt a házkezelőség megpróbálja elszállítani eseti alkalmakkor” – mondta Ducsai Imre, a Miskolci Ingatlankezelő Rt 2. számú házkezelőségének vezetője.

Évente 3-4 millió forintot költenek erre, hiába. A telep helyzete a városba vezető út mentén évtizedek óta megoldatlan.

Ezt a területet a miskolci önkormányzat tavaly kedvezményesen meghirdette, úgy, hogy annak, aki a területet megveszi, az itt lakók elhelyezését meg kell oldania. A tiltakozások miatt azonban az önkormányzat visszalépett.


forrás: RTL Klub Online