Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ismét meghirdették a "Zöld suli" programot

  • 2006. október 11.
  • humusz
Fizetnek a gyerekek által gyûjtött szelektív hulladékért a Dél-Dunántúlon. A helyi regionális hulladékkezelõ a legjobban teljesítõ iskolákat, óvodákat külön díjjal is jutalmazza és kreatív versennyel is próbálja a környezet védelmére nevelni a kicsiket. (Hír Tv)
Ősztől a pécsi BIOKOM Regionális Hulladékkezelő Kft ismét meghirdette "Zöld suli" programját, hogy ösztönözze az intézményeket a szelektív hulladékgyűjtésre. Italos papaírdobozt, műanyagkupakokat, újságpapírt és alumínium dobozokat várnak az iskolás és óvodás gyerekektől.

A legtöbbet összegyűjtő csoportok - csakúgy mint eddig - értékes nyereményeket kapnak: digitális fényképezőgépet, nyomtató illetve különféle ajándékcsomagokat, sőt a hulladékkezelő fizet is az összegyűjtött holmikért. Tíz és harminc forint között lehet kapni a karton- és újságpapírért valamint a műanyagkupakokért, az alumínium üdítős doboz kilója pedig 100 forintot ér - mondta el a Független Hírügynökségnek Lóczi Szidónia, a BIOKOM szóvivője.

Hozzátette: idén először egy kreatív pályázatot is hirdettek "Formálom dobozom" címmel. Lényege, hogy a gyerekeknek az üres tejes vagy más kartondobozokból használati tárgyakat kell készíteni. Az alkotásokat november végéig várják a cég ügyfélszolgálatán és a legjobbakat itt is jutalmazzák.

A verseny a cég illetékességi területét, azaz Baranya, Somogy és Tolna megyét érinti.

Független Hírügynökség