Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Illegális hulladéklerakók Tolnában

  • 2004. június 23.
  • humusz
Sok település vív reménytelennek tűnő harcot az illegális hulladéklerakók felszámolásáért. A város tisztántartásának érdekében pedig diákok, civilek, esetenként önkormányzati képviselők takarítanak ki egy-egy területet.
Dombóváron áprilisban ?Tüntessünk el egy szemétdombot? címmel szerveztek szemétszedési akciót, és így megtisztították azt a területet, ahol azóta megkezdődtek a tanösvény kialakításának munkálatai. Még ugyanebben a hónapban a csatlakozás előtt a diákok kitakarították az iskolájukat és környékét.

Szekszárdon egy évvel ezelőtt olyan komoly problémává nőtte ki magát a település ?elszemetesedése?, hogy maguk az önkormányzati képviselők is seprűt ragadtak, hogy kitakarítsák a belvárost. Helyi cégek, vállalkozók is önként, segítő szándékkal eltüntettek egy-egy illegális szemétlerakót, és kitakarították a Séd-patakot. Komoly gondot okoz azonban, hogy egy-egy lerakó felszámolását követően néhány hét múlva ismét szemétkupacok éktelenkednek a területen.

Dombóváron a városközpontban közterület-felügyelők, külterületeken mezőőrök, természetvédelmi területeken pedig természetőrök figyelik az illegális lerakókat, ahol ilyet tapasztalnak, azt igyekszik a város a legrövidebb időn belül felszámolni. Bár ennek költsége előre soha nem tervezhető, az idei évben 2-3 millió forinttal számol az önkormányzat.