Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 13 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Pedagógus képzések

  • 2011. március 29.
  • Géczy Anna
A Humusz Szövetség előadásokat, foglalkozásokat és képzést tart pedagógusok számára a fogyasztói társadalom és a hulladékgazdálkodás környezeti összefüggéseiről.

Aktuális képzések

 

http://www.humusz.hu/hirek/humusz-hirek/kornyezetvedelmi_tanarkepzes

 

Környezetvédelmi képzés óvópedagógusok és tanítók részére

 

A létszám betelt!

A Humusz Szövetség kétnapos képzést szervez óvodás és általános iskola alsó tagozatos gyermekeket nevelők, tanítók részére. A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető úton való elinduláshoz. Jelentkezési határidő: 2011. május 23., hétfő.

 

A képzés során a résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik a környezeti problémák összefüggéseinek megértését, valamint az ismeretek átadását a gyerekeknek. Továbbá gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb óvoda, iskola működtetéséhez. Kiemelt hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára, játékok és módszerek kipróbálására. Alkalom lesz arra is, hogy egy gyakorlott és tapasztalt óvodapedagógus, valamint egy tanító irányításával módszereket, ötleteket, lehetőséget, tapasztalatokat és tanácsokat osszunk meg egymással.

 

A képzést elsősorban a 3 - 10 éves korosztállyal foglalkozó pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánljuk.

 

A képzésen való férőhelyek száma betelt! A további jelentkezőket várólistára tudjuk tenni.


A képzés nem akkreditált, azonban a pedagógus-továbbképzésről, a pedagógus-szakvizsgáról, valamint a továbbképzésben részt vevők juttatásairól és kedvezményeiről szóló 277/1997. (XII. 22.) Korm. rendelet alapján a képzés során 16 kredit pont számolható el.

 

Időpont: 2011. június 3 – 4., péntek – szombat

             2011. június 3., péntek 13:00 – 18:00

             2011. június 4., szombat 09:00 – 18:00

 

Helyszín: Humusz Ház, 1111 Budapest, Saru u. 11.

 

Részvételi díj: 2 000 Ft/fő

 

Jelentkezési határidő: 2011. május 23., hétfő - 2011. május 18-a után jelentkezők várólistára kerülnek, mert a férőhelyek száma betelt.

 

Jelentkezés módja: jelentkezési lap kitöltése

                             A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével érvényes!

                             A jelentkezés során kérjük jelezze, hogy szeretne-e bemutatni saját játékot, módszert!

 

Túljelentkezés esetén a fővárosi pedagógusok előnyt élveznek, mivel a képzés a a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásából valósul meg.


A képzés a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának támogatásából valósul meg.

 

További információ: Molnár Anna környezet nevelő

                             E-mail: anna (kukac) humusz.hu;

 

 

Várható képzések


Ősszel

 

 

Korábbi képzések


http://www.humusz.hu/hirek/humusz-hirek/uj-idopontban-akkreditalt-pedagogus-tovabbkepzes/6639

 

 

Akkreditált pedagógus továbbképzés

 

A hulladékgazdálkodás és a fogyasztói társadalom ismeretanyagához kötődő nevelési feladatok elméleti és gyakorlati problémái, lehetőségei című  30 órás akkreditált továbbképzés.

 

A tanfolyam résztvevői megismerkednek a hulladékgazdálkodás alapfogalmaival, a reklám - fogyasztás - hulladék összefüggésével és következményeivel, valamint a fogyasztói társadalomból a fenntartható társadalom felé vezető út hulladékgazdálkodással kapcsolatos lépéseivel a hétköznapi ember nézőpontjából. A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk a közös gondolkodásra, csoportmunkára. A résztvevők sok-sok érdekes módszerrel ismerkedhetnek meg, melyek segítik az ismeretek átadását a gyerekeknek, valamint gyakorlatias ötleteket adunk a környezetkímélőbb iskola működtetéséhez. A képzést elsősorban a 10-18 éves korosztályt tanító pedagógusoknak és környezeti nevelőknek ajánljuk.

 

A képzés alapítási engedély száma: OKM-3/30/2006.
A képzés indítási engedély száma: OKM-2/85/200

 

Kedvcsinálónak néhány idézet a korábbi képzések résztvevőitől:

 

„A kapott anyagokat és a cd-ket, játékokat már kipróbáltam az óráimon, és nagy sikert arattak a gyerekek körében. Nagyon hasznos, módszertani ötletekben gazdag tanfolyam volt, propagáljátok, hogy minél többen ismerjék meg munkátoknak ezen területét is."

„A tananyag logikusan felépített, minden témát körbejárt. Az előadások, gyakorlatok élvezetesek, rendkívül hasznosak Bármikor szívesen hallgatnám még."

„Az itt alkalmazott módszerek, játékok segítik, hogy a gyerekeknek érthetően és változatosan tudjuk átadni az ismereteket."

 

További információ: Molnár Anna, környezet nevelő

                             E-mail: anna (kukac) humusz.hu;

                             Tel.: +36 1 386 2648

                               Földesi Dóra, elnök - oktatási programvezető

                             E-mail: dorka (kukac) humusz.hu