Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 11 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Megszépül a Humusz tanösvénye

  • 2013. február 13.
  • Axi

Tájékoztató, ismertető tevékenységünk egyik legfontosabb eleme évtizedes oktatási programunk, amely kicsiknek és felnőtteknek egyaránt tartalmaz képzéseket. Az oktatóközpontunk kertjéhez tartozó Városi Környezetvédelmi Tanösvény újfajta oktatási lehetőséget nyújt, hisz szemléletes és elgondolkodtató feladványokkal ellátott „kültéri tanteremről” van szó. A tanösvény zavartalan működéséhez a napokban kapott felajánlás sokat segít majd.

A tanösvényre kerülő mulcs felajánlást Német Kristóftól kaptuk, aki a Németh-Alpin Parképítő Bt. (www.fejsze.hu) munkatársa! A vállalkozás többek között faápolással, fakivágással, gallyak aprításával, faültetéssel, zöldhulladék elszállítással kerttakarítással és metszéssel, kerti építési, bontási munkákkal is foglalkozik.
Ezúton is köszönjük neki, hogy hozzájárult a tanösvényünk megújulásához!

Néhány szóban  a tanösvényről:
az iskolai csoportok fogadására ősszel és tavasszal is alkalmas bemutató játékos „állomások” formájában tárja fel az egyre növekvő mennyiségben keletkező hulladék okozta problémákat, illetve a csökkentés és a kezelés lehetőségeit. Az állomásokat jelző tábláknál színes grafikák segítik a csoportvezetők munkáját, akik elgondolkodtató kérdéseket vetnek fel a gyerekeknek az égetésről, lerakásról, újrafeldolgozásról és -használatról, vagy éppen a megelőzésről.

A tanösvényt magába foglaló kert is a megelőzés, hasznosítás, újrafeldolgozás jegyében került kialakításra. Az újrafeldolgozott műanyagból készült padok és kerítés, a bontott téglából és felszedett macskakőből kirakott utak, a régi homokozóból kialakított kerti tó, a törött raklapból összeállított komposztkeret vagy a kidobásra ítélt pezsgősüvegekből megépített ágyásszegélyek mind-mind gyakorlatban is egyszerűen megvalósítható példái a Humusz Szövetség által vallott nézeteknek. 

 

További információ:
Némethné Kavecsánszki Alexandra
oktatas(kukac)humusz.hu
www.humusz.hu/oktatas