Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hulladék kommandó Nyíregyházán

  • 2004. június 23.
  • humusz
Ilelgális hulladéklerakás elleni kommandó alakult Nyíregyházán
Nyíregyházán a mai napon megalakult a hulladék kommandó, melynek fő célkitűzése az illegális hulladéklerakás visszaszorítása.

A hulladék kommandó létrehozását az E-misszió Egyesület által koordinált városi Hulladékgazdálkodási Kerekasztal kezdeményezte. A kommandóban a Rendőrség, a Mezőőrség, a Közterület Felügyelet és a Polgárőrség vállal szerepet.

Meghatározott rendszeres időközönként, előre egyeztetett területeken közösen fognak járőrözni, ellenőrízni. A kommandó fő feladata a tettenérés lesz és a tettenérést követően azonnali gyorsított eljárás indítása az elkövető ellen, amelyben az önkormányzat hatósági irodája fog segítséget nyújtani.

Az említett résztvevő szervezetek között az együttműködés folyamatos lesz és az előre egyeztetett akciókon kívül is fokozottan ellenőrzik majd a város külterületeit, a kritikus területeket és közös erővel lépnek fel az illegális szemetelőkkel szemben. Bízunk benne, hogy ez visszatartó erővel bír majd és elősegíti az illegális hulladéklerakás megfékezését Nyíregyházán.

Csige Anikó E-Misszió Egyesület