Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hírek Miskolcról

  • 2005. február 03.
  • humusz
Nyíregyháza után Miskolcon is hulladék-kommandó szervezõdik az illegális hulladéklerakás megelõzésére és szankcionálására
A Zöld Akció és az E-misszió Egyesület ípía miskolci önkormányzat, a közterület-felügyelet és a közszolgáltató (RWE Umwelt Miskolc Kft.) munkatársait Nyíregyházára invitálta jan. 13-án, hogy a helyi hulladékgazdákodási kerekasztal és hulladék-kommandó eredményeit megismerjék.

A pozitív visszajelzéseken felbuzdulva jan. 25-ére Városi Hulladékgazdálkodási Megbeszélés hívtunk össze az illegális hulladéklerakás témájában az érintettek részvételével. Jelen volt Orosz Lajos alpolgármester, továbbá Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala részéről az Építési, Környezetvédelmi és Településfejlesztési Fõosztály, valamint a Hatósági és Ügyfélszolgálati Fõosztály képviselője, valamint a Közterület-Felügyelet, a Városgazda Kht, a Rendõrkapitányság, a Polgárõrség, a Bükki Nemzeti Park,az Északerdõ Rt., az Ökológiai Intézet és a Zöld Akció Egyesület képviselői. Egyetértés született abban, hogy egy, intenzív sajtónyilvánosság mellett mûködõ, hatósági és civil személyekbõl álló hulladék-kommandó, kiegészítve a szokásos hatósági munkát, elrettentõ erõvel bírhat. Az eseményrõl tudósított az MTV, a Miskolc TV, Miskolc Város honlapja, a Magyar Rádió Miskolci Regionális Szerkesztõsége, a Magyar Katolikus Rádió.

Ez azt jelenti, hogy a közeljövõben a közterület-felügyelõk, polgárõrök, rendõrök, a közszolgáltató munkatársai és a civilek együttes terepszemléket is tartanak majd Miskolc szennyezett "forró pontjain".
Számítunk a helyi média jelenlétére is, így az akcióknak szemléletformáló hatása lehet a lakosság felé.
Az elsõ akcióra vélhetõen jövõ héten kerül sor, a Hir TV jelenlétében.

Lenkey Péter, Zöld Akció Egyesület