Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 14 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

2010 - A Biológiai Sokféleség Világéve

  • 2010. január 29.
  • beus

Kezdetét vette a 2010-es esztendő, melyet az ENSZ a biológiai sokféleség világévének nyilvánított. Azt kívánja ezzel elérni, hogy minden eddiginél jobban ráirányítsa az emberek figyelmét arra, hogy a földi élet sokszínűségének védelme nem pusztán erkölcsi kötelességünk, hanem az emberiség fennmaradása érdekében egyben mindannyiunk felelőssége is. Segítségül hívja ehhez az oktatási intézményeket is.

 

Mivel kiemelt esztendő az idei, így a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapján is külön fel szeretnék hívni az emberek figyelmét a biológiai sokféleség megőrzésének fontosságára. Hamarosan elérhető lesz a KvVM honlapjának világévi eseményeket bemutató oldala, ahol e jeles év kapcsán az ország különböző pontjain meghirdetett programokat fogjuk bemutatni.

A szervezők szeretnék, ha minél több tudományos és oktatási intézmény, civil és egyéb szervezet csatlakozna programokkal a biológiai sokféleség világévéhez. Kérik, hogy tájékoztassák őket a [email protected] címen, amennyiben Önök is szerveznek olyan eseményt, amely a hazai természeti, kulturális örökségünk megőrzéséhez kötődik. A szervezőkhöz eljutó információkat, fényképeket és híreket így még szélesebb körben tudják népszerűsíteni.

A Biológiai Sokféleség Világévével kapcsolatban tervezett - más országokban zajló - programokról és egyébb érdekességekről, információkról a KvVM aloldalán lehet tájékozódni.