Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Helyi termékek eladását szervezik

  • 2009. április 30.
  • humusz
A váci Magosfa Alapítvány "Helyi termék - Közös érték" programjának újabb fázisában a helyi termékek boltokban, turisztikai szolgáltatóknál történő árusítását kezdte el megszervezni egységes megjelenéssel és marketinggel. A kezdeményezés nem csak a hazai előállítóknak kedvez, de környeztvédelmi jelentősége is van, hisz - többek közt - közvetve csökkenti pl. a szállításból adódó légszennyezést és a hulladékkibocsátást...

 

A váci Magosfa Alapítvány 2005 őszén megkezdett „Helyi termék – Közös érték” c. projektjének következő lépéseként az internetes adatbázis és a piacok mellett most jutott el oda, hogy a helyi termékek régen tervezett boltokban, turisztkai szolgáltatóknál való árusítását is megszervezze a Duna-Ipoly Zöldút mentén. Ez lesz az úgynevezett Zöldpolc Rendszer, melyben egységes megjelenéssel és az erre alapozott közös marketinggel, kampánnyal népszerűsítjük a méltányos kereskelem termékeit és a Duna-Ipoly Zöldút helyi termékeit és ezek forgalmazóhelyeit.

A szervezők várják helyi termelők jelentkezését, akik szeretnék termékeiket a zöldpolcokon is forgalmazni.

Várják boltok, szolgáltatók, vendéglátóhelyek, szálláshelyek jelentkezését, akik helyi és méltányos termékek forgalmazásával kapcsolódnának be a Zöldpolc Rendszerbe.

Akik csatlakozni szeretnének a Zöldpolc Renszerhez, azok küldjék vissza kitöltve a link alján található csatolt kérdőívet e-mailben, faxon, vagy postán a Magosfa Alapítványnak. (Elérhetőségeik a lap tetején megtalálhatók.)

Az adatok könnyebb feldolgozása miatt az e-postán visszaküldött kérdőív a legnagyobb segítség számukra.

 

Forrás: Magosfa