Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Hejőből és mellőle Hejőpapiba vitték

  • 2007. április 26.
  • humusz
Miskolc - A Hejõ-patakból és környékérõl Hejõpapiba került a szemét. Legalábbis annak nagyobbik része. Jól sikerült az Észak-Agora égisze alatt megrendezett nagytakarítás a Föld Napján. (Borsod Online)

A takarítók abban bíznak, hogy most egy jó ideig tiszta lesz a Hejő, annak mindkét partja, maga a Hejő-liget. A szemetet hétfőn vitte el a Városgazda. Hejőpapiba, a hulladékfeldolgozóba. Kétszáz zsáknyit, plusz a nem zsákos gyűjtést.

Jól sikerült az Észak-Magyarország e-mailes várospolitikai fóruma, az Észak-Agora égisze alatt megrendezett Hejő-takarítás. Amint arról korábban hírt adtunk, Pusztai László ötletéhez számosan csatlakoztak, Agorán belül és kívülről. Demeter Zoltán (Zöld Akció Egyesület) segített a szervezésben, időzítette a szemétszedést, medertisztítást vasárnapra, a Föld napjára. Agorások, diákok, gyerekvárosi lakók és pedagógusaik, tapolcai egyesületek tagjai, Észak-olvasók vettek részt a nagytakarításban.

Két kenu is

Voltak vagy százötvenen, közülük a gyerekvárosiak úgy nyolcvanan. És, mert ilyen nagy volt a létszám, három „soron" indultak: a Hejő mentén, valamint a Tapolcai út két oldalán. Szerszámokat, kesztyűket, zsákokat a Miskolci Városgazda adott, de voltak, akik saját felszereléssel érkeztek. Jó, hogy Nagy Attila két kenuját is elhozta, közben derült ki, elkelt volna még néhány. Mert bizony, a Hejőben minden igyekezet ellenére maradt azért a szemétből. (Nagy Attila azután egyszercsak fogta magát, és bement a derékig érő vízbe. Miként ahogy kint, Tapolcán, a Békás-tónál is akadt ilyen bátor vállalkozó.)