Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 18 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyógyszerészek a Földért

  • 2006. augusztus 08.
  • humusz
A Gyógyszerészek a Földért Környezetvédelmi Alapítvány szervezésében a gyógyszerszállító autók a patikákból elviszik a papírhulladékot

"Alapítványunk szervezésében országosan 350 patika vényeit és könyvelési anyagait szállította el az Avermann Hungária Kft., és az anyagtakarékosság elvét elõtérbe helyezõ megoldással papíralapanyagot képezõ darálással semmisítette meg azokat.
Ez a közös munka összesen 90 tonna papírhulladék újrahasznosítását tette lehetové. Ha arra gondolunk, hogy ezzel kb. 1500 fát mentettük meg a kivágástól, örömmel nyugtázhatjuk, hogy jelentõs lépést tettünk környezetünk védelmében."

 

"Az alábbi ábrán láthatjuk, hogy az ország mely régióiban valósul meg a "papír-mentés" a PHOENIX Pharma Rt. közremûködésével. (sötéttel jelölt terület)

 

 

 

További célunk, hogy Magyarországon valamennyi gyógyszertár részére megszervezzük a papírgyûjtés lehetõségét, és megteremtsük az ehhez szükséges anyagi feltételt. Ha többet szeretne tudni munkánkról, vagy szeretne csatlakozni a komplex környezetvédõ programunkhoz, megtalál bennünket a www.mypin.hu honlapon, ill. a PharmaNeten, különbözõ gyógyszerész újságokban megjelenõ hírleveleinkben!"

 


http://www.mypin.hu/hu/27863text.php
http://www.mypin.hu/hu/24972text.php