Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

FÖLD, VÍZ, TŰZ, LEVEGŐ

  • 2008. február 14.
  • humusz
Interaktív Irodalmi Felolvasóest és Fotópályázat. A Föld Bolygó Nemzetközi Éve alkalmából a GATE Zöld Klub Egyesület két pályázatot hirdet.
A vers- és prózaíró pályázatot természeti környezet témakörben hirdetjük meg. Várjuk mindazok jelentkezését, akiknek költői, illetve írói vénáját megihletik a bennünket körülvevő természet szépségei. A pályázó művének előadását tetszés szerint színesítheti zenei aláfestéssel, kép és videó vetítésével.

A pályázatot két korosztályban hirdetjük meg, így a 18 éven aluliakat és a felnőtteket a szakmai zsűri a helyszínen értékeli a pályázó előadása alapján. Előadásra az előzetesen kiválasztott művek kerülhetnek. Mindkét korcsoportban az első három helyezett részesül díjazásban. A fotópályázatra a képeket digitális (vagy már előhívott, legalább A5-ös, vagy annál nagyobb méretű) természetfotók formájában várjuk. Ennek témája szorosan kapcsolódjon a négy őselemhez (Föld, Víz, Tűz, Levegő)!

A szakmai zsűri által hozott döntés alapján a három legszebb, legötletesebb kép kerül díjazásra. A zsűri által arra érdemesnek talált művekből kiállítást rendezünk a felolvasóest időpontjában, melyet egy héten keresztül, június 13-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. A jelentkezők legfeljebb két (próza esetében egy A4-es gépelt oldalnál nem hosszabb) irodalmi művel, és/vagy két fotóval pályázhatnak.

A művek bemutatására június 5-én, a Környezetvédelmi Világnapon kerül sor, amely egyben az Ünnepi Könyvhét megnyitója is a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ épületében 17 órakor.

A pályázatokat május 22-én 12 óráig várjuk a [email protected] címre (papírképek esetében a Szent István Egyetem Kollégiuma B épületének portájára, a GATE Zöld Klubnak címezve, vagy postai úton a GATE Zöld Klub, 2105 Gödöllő, Páter Károly u. 1. SZIE Kollégiuma címre). Információt a fenti e-mail címen és a 70/507-2463 telefonszámon (Szabó Máténál) kaphatnak a pályázók.