Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 17 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eredményes volt a miskolci veszélyeshulladék-gyűjtő akció

  • 2006. december 06.
  • humusz
veszlyes_hulladk_120A tavalyi évhez hasonló módon 2006. novemberében is lakossági veszélyes-hulladék begyûjtési akciót kezdeményezett Miskolc Város Polgármesteri Hivatala és a Zöld Akció Egyesület. A közszolgáltató AVE Miskolc Kft., a Miskolci Városgazda Kht., a Közterület-felügyelet, a Polgárõrség, illetve civil önkéntesek közremûködésével idén is 6 különbözõ helyszínen és idõpontban fogadták a lakosokat.

 


Ezúton is köszönjük a résztvevők segítségét!
A kijelölt gyűjtőhelyeken - a lakosságnak lehetősége nyílt a háztartásban keletkezett különféle veszélyes hulladékok díjmentes átadására. Az akkumulátorok, gumiabroncsok és az elektronikai hulladékok hasznosításra, míg a további mennyiségek ártalmatlanításra kerülnek.
A begyűjtött mennyiségek hulladék-típusonként:
Szárazelem: 55 kg
Fénycsövek: 136 kg
Gyógyszerek: 452 kg
Akkumulátor: 3840 kg
Elektronikai: 6680 kg
Festékek, ragasztók stb. maradékai, göngyölegei: 3860 kg
Használt gumiabroncs: 13140 kg
2007. tavaszán várhatóan már Miskolcon is lakossági hulladékudvarok nyílnak meg, ahol folyamatos szolgáltatásként lesz lehetőség a veszélyes hulladékok leadására. Addig is érdemes igénybe venni az egyre több üzletben megjelenő veszélyeshulladék-gyűjtő edényzetet és cserelehetőséget, illetve tudatos vásárlással megelőzni a veszélyes hulladékok keletkezését.

Demeter Zoltán
elnök
Zöld Akció Egyesület