Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 12 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

„Magtól-magig” kiállítás

  • 2012. szeptember 08.
  • Scheuer Zsuzsanna

A Pannon Magbank LIFE+ projekt keretében megvalósított "Magtól-magig" kiállítás 2012. augusztus 21-étől látogatható Tápiószelén, a Növényi Diverzitás Központban.

Ahogy a "Magtól-magig" cím is mutatja, a kiállítás a teljes növényi életciklust követi nyomon a mag állapottól kezdve a csírázáson keresztül egészen a virágzó és termést hozó növényig. A kiállítás teljes mértékben interaktív: a játszva tanulás jegyében mindent kézbe lehet venni és ki lehet próbálni.

Ennek szellemében a nagyobb állomásokat, az érdekességekben gazdag leírásokat egy-egy játék egészíti ki, ahol az érdeklődő kockákból, forgatható korongok segítségével illesztheti össze egy adott növény részeit, vagy éppen egy óriás memóriajátékban teheti próbára emlékezőtehetségét a különböző termésekkel kapcsolatban. Az anyagban külön hangsúlyt kapott a gyógy- és mérgező növények hasznosítása, kiemelten foglalkoztak számos védett és fokozottan védett növénnyel, de a projektben gyűjtött fajok mellett helyet kaptak az ún. özönfajok is, mivel komoly veszélyt jelentenek a biológiai sokféleségre.

A kisebbek számára egy "játszósarok" is berendezésre került, ahol a gyerekek kirakók, kocka- és memóriajátékok, színes foglalkoztató lapok közül válogathatnak. A szakmai és tudományos igényeket egy külön teremben megtekinthető magreferencia-gyűjtemény elégíti ki, illetve továbbra is lehetőség nyílik a Pannon Magbank projekt épületeinek, laborjának kísérettel történő látogatására is. 

A kiállítás 2012. augusztus 21-étől állandó jelleggel üzemel. Előzetes bejelentkezést követően, hétfőtől-péntekig, 8-tól 16 óráig szakvezetéssel ingyenesen látogatható; óvodai, iskolai, csoportos foglalkozásokra is lehetőséget van.

Magtól-magig kiállítás

Elérhetőség:

2766 Tápiószele, Külsőmező 15.
www.pannonmagbank.hu
+36 53 380 070