Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 15 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy mozdulat! - iskolai vetélkedő

  • 2009. szeptember 09.
  • beus

Iskoláknak meghirdetett nyereményjátékkal folytatódik a nyár elején indult „Egy mozdulat” kampány, mely az energiahatékonyságra fókuszál.

 

A KvVM fiatalokra fókuszáló akciója praktikus és könnyen használható energiahatékonysági tippekkel, és hasznos információkkal kívánja rábírni az energiahatékonysági üzenetekre még fogékony réteget energiapazarló szokásaik megváltoztatására. Az Energia Kalkulátorral például otthonunk energiafogyasztását lehet kiszámolni, a „tölgyfa-egyenérték” pedig szemléletesen mutatja be fogyasztásunk mértékét, illetve a megtakarított energiával elérhető hasznokat.
 
A kampány az informatív weblap - www.egymozdulat.hu - a reklámfilmek, illetve a rendezvényi megjelenések mellett most egy olyan játékot is meghirdetett, melyben iskolai osztályok indulhatnak. A feladatlap kitöltésével és az egyszerű házi feladat megoldásával osztálykirándulást, dedikált pólókat, illetve biciklit nyerhetnek a benevező csoportok.
 
A feladatokat novemberig kell megoldani, amiben azok a segédanyagok is hasznosak lehetnek, melyek a tanárok számára készültek. A játékos feladatok segítenek abban is, hogy a diákok megértsék az energiafogyasztás és a klímaváltozás összefüggéseit, de a szemléletes grafikonokkal illusztrált kalkulátor a háztartások kiadásainak csökkenését is eredményezheti – persze, ha a csemeték rábírják szüleiket néhány egyszerű szokás megváltoztatásra.