Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 16 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Bűvészetek Völgyében jártunk a múlt hétvégén

  • 2008. július 30.
  • humusz
picture_053_120Nagy volt az érdeklõdés a KIUTAK 2008 kiállítása iránt a Bûvészetek Völgye elsõ hétvégéjén. Aki eddig lemaradt az eseményrõl, a héten még megnézheti a mûalkotásokat és az újrahasznosítást bemutató Hulladékból termék címû kiállítást. A HuMuSz hulladékmegelõzésrõl szóló interaktív tablóival legközelebb augusztus 2-3-ig játszhatnak a vállalkozó kedvûek.

 

 

Az első hétvége eseményei:

Mindkét napon sok látogatója volt a kiállításnak. Az ország különböző pontjairól érkeztek, városokból, falvakból egyaránt. Az egész hétvége nagyon jó hangulatban telt. Sokan kipróbálták játékainkat, és megjegyeztek olyan egyszerű ötleteket, amivel ők is zöldebbé tehetik otthonukat, illetve megosztották velünk saját tapasztalataikat a már kipróbált környezetbarát megoldásokat illetően.

Azt tapasztaltuk, hogy mindenki ismer egy-két ilyen lehetőséget, de a megvalósításuk várat magára. Nagyon örültünk annak, hogy voltak olyan családok, ahol a környezetbarát szemlélet érvényesül, a gyerekek is sok ismerettel rendelkeztek, és kiválóan oldották meg a feladatokat.

A HuMuSz kiállítása a Lazulj! program egyik állomása volt. A vállalkozókedvű látogatók totót tölthettek ki, és miután a másik két állomáson is megoldották a feladatokat, környezetvédelmi kiadványok közül választhattak ajándékot.

A hétvége kedvenc témája a komposztálás volt. Sokan érdeklődtek a komposztálható anyagokról, a megvalósítás lépéseiről. A témát bemutató füzetből fogyott a legtöbb.

Augusztus 2-3-án ismét szeretettel várjuk az érdeklődőket a Zöld Udvarban!

Nagy Andi

önkéntes

 

picture_053_400