Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 20 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

?Az újragondolt papír! - ötletbörze?

  • 2003. október 30.
  • humusz
A HuMuSz pályázatot hirdet
A feladat: A beérkezõ pályamunkákban a gyerekek röviden max. 1 A/4-es oldalon magyarázzák el, szerintük miért fontos a papírtakarékosság és írjanak össze minél több ötletet az ezzel kapcsolatos gyakorlati példákra...

Pályázhatnak az általános iskolák felső tagozatos diákjai és a középiskolák tanulói.

Mindennapi életünk rengeteg papírt használunk el. Pedig a papírra igencsak vigyázni kellene, előállítása ugyanis jelentős környezetterheléssel jár, sok-sok fát kell kivágni, hogy gyártani tudjuk. A papír szelektív gyűjtésével és újrafeldolgozásával a fakitermelés, előállítás, hulladékképződés okozta környezeti károk csökkenthetők, ám az elsődleges feladat mégis a megelőzés, azaz a meggondolatlan papírhasználat visszaszorítása!

A feladat: A beérkező pályamunkákban a gyerekek röviden max. 1 A/4-es oldalon magyarázzák el, szerintük miért fontos a papírtakarékosság és írjanak össze minél több ötletet az ezzel kapcsolatos gyakorlati példákra (a hétköznapi élet során, - pl. otthon, iskolában, irodában- hogyan lehet takarékoskodni a papírhasználattal, milyen papírtermék váltható ki és mivel - pl. könyvtárba járás új könyv vásárlása helyett, régi füzetekből kitépett üres lapok jegyzettömbé való összefűzése, stb.).

Díjazás: Hulladékos CD ROM, környezetvédelmi kiadvány, újrahasznosított papírtermékek

Beküldési határidő: 2003. november 30.

A borítékra kérjük írják rá: ?Az újragondolt papír - ötletbörze?

A pályaműveket az alábbi címre várjuk:

Hulladék Munkaszövetség (HuMuSz)

1111 Budapest, Saru u.11.

További információ: Tel/Fax.: (1) 386-2648