Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 19 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
  • 2004. október 15.
  • humusz
Kocsis Tibor filmje a mozikban! a jegybevétel 10%-t átutalják a helyi civileknek, akik küzdenek, hogy Verespatak megmaradjon... www.rosiamontana.org
Kocsis Tibor üzenete:

Segítséget kérek tőletek. Elkészült a Verespatak filmem, de félek tőle, hogy napokon belül, a mozik leveszik a műsorukról ha nem tudunk mozgósítani. Ha nem lesz nézője a filmnek. Nem voltak illúzióim, de reméltem, hogy sokan lesznek kíváncsiak erre számunkra is fontos történetre. Csak a Ti segítségetekkel lehet mozgósítani a zöldeket, a pedagógus-társadalmat, az egyetemeket, főiskolákat.

Öt évem ment rá hogy a világ számára bemutassuk mi történik itt a Kárpát-medencében, mi történt 2000-ben a Tiszával. Sikerült kiverekednem, hogy a jegybevétel 10%-t átutaljuk a helyi civileknek /www.rosiamontana.org/ akik küzdenek, hogy Verespatak megmaradjon. Minden erőmmel segíteni akartam a filmmel és bízom benne,Ti is segíteni fogtok. A filmet ma viszem Torontóba egy öko-filmfesztiválon vetítjük.Ott lesz a kanadai sajtó! Bemutattam a parlament környezetvédelmi bizottsága előtt néhány részletet, megnézte a román nagykövet, átadtam Margot Wallströmnek aki megnézte és ígérte segíteni fog. Megkerestek Brüsszelből a EU parlamentből, ott is vetíteni akarják, mielőtt Románia csatlakozási feltételeit tárgyalják. Viszem Németországba két további fesztiválra bekerült, Lipcse, Freiburg és mindenhová. Hiszem és vallom, hogy együtt ez a projekt megállítható.Fogjunk össze! Én nem tudok többet tenni, sajnos.

Most rajtatok a sor!

A film Budapesten: URÁNIA MOZI (19h, 1-én, 3-4., 6-án 17h is) MŰVÉSZ MOZI (15:45, 18h, 21:30,szept. 30-okt. 1., 4-6. 14h is) (okt. 1-4.: 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is), MAMMUT MOZI (13:45, 18h, 19:45, 1-4. 10:15, 12h is, 6-án 10:15, 12h is). Valamint Szegeden a belvárosi moziban és Kiskunfélegyházán.

Sok más info és fórum, a www.ujeldorado.hu weboldalon.

Ui. Állítólag a film nézhető, és 12 éves kortól értelmezhető.

Baráti üdvözlettel: Kocsis Tibor