„Zöld Szemfüles” Természetismereti Vetélkedő

Időpont: 
szerda, 2010, január 13 - 00:00 - hétfő, 2010, február 1 - 00:00
Helyszín: 
online
Az E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület ismét elindítja internetes „Zöld Szemfüles” Természetismereti Vetélkedőjét.

A verseny célja, hogy a résztvevők megismerjék hazánk állat- és növényvilágát, valamint a környezet- és természetvédelem fontos kérdéseit: hulladékok kezelése, klímavédelem, környezetbarát energiák, fogyasztóvédelem stb.

Mindezek mellett arra törekszünk, hogy meglátassuk a természetben lévő összefüggéseket, és hozzájáruljunk egy természet- és környezetbarát szemlélet kialakításához.

A vetélkedőn 6-7-8. évfolyamos, 3 fős csapatok vehetnek részt.

A vetélkedő 3+1 fordulós lesz. A feladatlapok az E-misszió Egyesület honlapján tölthetők ki (www.e-misszio.hu), illetve doc formátumban letölthetőek a honlapról, melyeket postai úton juttathattok el hozzánk (4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6 sz. A borítékra írjátok rá „Zöld szemfüles”).

A csapatoknak egy hónap áll rendelkezésükre az egyes fordulók feladatainak a megoldására.

A döntő Márokpapin az E-misszió Egyesület Csiperke Erdei Iskolájában kerül megrendezésre. Ez egy 3 napos, gyakorlati feladatokkal és kirándulásokkal színesített megmérettetés, amelyre a legjobb öt csapatot hívjuk be.

A regisztráció az E-misszió Egyesület honlapján keresztül történik.

Az első helyezett csapat 1 hetes nyári táborozást nyer az E-misszió Egyesület Csiperke Táborában, Márokpapin. A helyezett csapatokra szakkönyvek, folyóirat előfizetések, terep, túra és kerékpáros felszerelések valamint egyéb értékes nyeremények várnak. A vetélkedő résztvevői kedvezményesen vehetnek részt az Egyesület nyári táboraiban, függetlenül helyezésüktől.

A jelentkezéseket a szervezők folyamatosan várják 2010. február 1-ig!

További információ: E-misszió Egyesület - 4400 Nyíregyháza, Szabolcs u. 6.
http://www.e-misszio.hu
Tel./Fax.:42/ 504-403, 423-818,
Szőke Zsuzsa: 20/431-8086 [email protected]
Kolocsán Tünde: 30/543-8545 [email protected]