Zöld Kalandozások: Hogyan mentsünk meg a Földet a tányérunkra rakottal?

Időpont: 
szerda, 2011, május 11 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Ház

Zöld KalandozásokA Humusz előadássorozatának következő témája: a Szatyor bevásárló közösség és az 50 kilométeres diéta. Az előadást élőben közvetítjük a weben!

Hiszel a fenntartható fogyasztásban? Szeretnél tenni is azért, hogy minél többen juthassanak magas minőségű, lehetőleg organikus termesztésből származó helyi termékekhez korrekt áron? Akkor köztünk a helyed!

A Szatyor egy bevásárló közösség, amelyet néhány lelkes, környezettudatos vásárló indított útjára azzal a céllal, hogy magas minőségű (lehetőleg organikus, vagy kíméletes háztáji termesztésből származó) helyi termékeket vásárolhasson. A közösség tagjai a közvetlen kereskedelem előnyeit kihasználva méltányos áron juthatnak hozzá ezekhez az élelmiszerekhez. A Szatyor tagjainak személyes igénye van az egészséges  táplálkozásra, felelősséget vállalnak az ökoszféra megóvásáért és elkötelezettek a fenntartható társadalom iránt.

Az „50 kilométeres diéta” egy szabadon vállalt étkezési átszoktató rendszer.  A cél, hogy mindent, amit megeszel, helyi termelőktől szerezz be maximum 50 kilométerre a lakóhelyedtől. A helyi termékek fogyasztása nem csupán a saját egészségednek tesz jót, de környezetedet is kevésbé terheled (többek között az élelmiszer utaztatásából fakadó károsanyag-kibocsátás csökkentésével), s a helyi termelőkkel is jót teszel.

Előadónk: Udvarnoki Tünde közgazdász, a Szatyor önkéntes koordinátora és az 50 kilométeres diéta szervezője

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. május 11. (szerda) 18.00 óra

Helyszíne: Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.