Zöld Kalandozások: Érték és profit... - avagy miben más egy közösségi bank?

Időpont: 
szerda, 2011, október 5 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Ház

Zöld KalandozásokA Humusz 2011 őszi előadássorozatának első, október 5-ei rendezvénye, melyen a pénzről és a tudatos pénzügyi szemléletről beszélgetünk, illetve betekintést kapunk a Magnet Közösségi Bank működésébe. Az előadásról készített videófelvétel megtekinthető videótárunkban.

Az elmúlt évtizedekben számos olyan üzleti vállalkozás jött létre, amely a tudatos és fenntartható gazdálkodás témakörén belül olyan termékek és szolgáltatások területén kínálnak új lehetőségeket, melyek középpontjában kifejezetten a pénz és a pénzügyi szolgáltatások állnak.
Ma már számos bank működik a világon, amelyek önmagukat "zöld bank"-nak, "ökobank"-nak, "etikus bank"-nak vagy "közösségi bank"-nak határozzák meg. Ezen bankok közös vonása, hogy működésüket a jogszabályi és pénzügyi feltételeken túl olyan értékeknek rendelik alá, melyek a hagyományos bankokban nem feltétlenül vannak jelen.
Az ilyen bankok például megmondják ügyfeleiknek, hogy mennyivel járultak hozzá a bank éves profitjához, fenntartható és környezetbarát módon működő projekteket finanszíroznak, vagy profitjuk egy részét (az ügyfelek szavazatai alapján) szétosztják civil szervezetek között .
Magyarországon már működik az első ilyen bank - az előadás igyekszik néhány izgalmas kérdést felvetni a pénzhez és a tudatos pénzügyi szemlélethez kapcsolódóan, illetve betekintést adni a Magnet Közösségi Bank működésébe.

Beszélgetőpartner: Roszík Dániel teológus, szervezetfejlesztő-szupervízor és bankmenedzsment szakértő.
Roszik DánielAz elmúlt 10 évben dolgozott bankban, leányanyaotthonban, multiknál trénerként és coachként. Nagyjából ugyanannyit a non-profit és a for-profit szférában. Jelenleg a Magnet Közösségi Bank Civil Kapcsolatok Programjának, ennek részeként egyben a Közösségi Adományozási Programnak az egyik projektvezetője, illetve szervezetfejlesztő trénerként, coachként és mediátorként a Grow Csoport külsős munkatársaként dolgozik.
Több, mint 10 éve foglalkozik természetgyógyászattal és meditációval, szeret röplabdázni és homokozni. Párjával és közösen nevelt gyermekükkel Nagykovácsiban él.

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. október 5. (szerda) 18.00 óra 

Helyszíne: Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

 

 

Ökopolisz Alapítvány

 

A vitaest megrendezését az Ökopolisz Alapítvány támogatta.