Zarándokutakon - könyvbemutató

Tisztelettel meghívjuk a Zarándokutakon címû kötet bemutatójára június 28-án, szerdán 18 órára a HuMuSz Házba. A fordító Koczka Teréziával Nemesházi Betrix színmûvész beszélget. A bemutatón a camino-n készült fotók is láthatóak lesznek. A beszélgetés különlegessége, hogy a fordító az úton tapasztalt környezeti érdekességeket meséli, mutatja.
Zarándokutakon
  • A Szent Jakab-út Camino de Santiago
  • A Francia Út Camino Francés

John Brierley hiánypótló zarándok útikalauza immár magyarul is hozzáférhető. Nemcsak az úton, hanem a felkészülésben is nélkülözhetetlen. A magyar fordítást Koczka Terézia készítette, aki maga is a camino során találkozott a kötettel.

Ezerszám találhatunk távoli célokhoz vezető gyalogutakat, de csak a camino történelmi és spirituális jelentősége járt világméretű elismeréssel, amely szükségszerűen azt is jelenti, hogy egyre többen szeretnék megtapasztalni gyógyító erejét. Bár az utolsó tíz évben a zarándokok száma megtízszereződött, még mindig kevesebb, mint feleannyian gyalogolnak az úton, mint a középkorban.

Lehet, hogy ez a Te időd is? Évhalasztás az egyetemen, vagy nyugdíjba vonulás – egyaránt jó ok a zarándoklatra. Ha mindennapi életünk zaklatottságában rászánjuk magunkat erre a spirituális útra, az teret teremt egy mélyreható személyes átalakulás számára. Abban az olvasztótégelyben, ami a zarándoklat, olyan jelentős alkímiai folyamatok zajlanak, amelyek során elhamvad az összes hulladék, amit életünk során összegyűjtöttünk. Csak a legtisztább arany marad. Mire vársz még?

Úgy tűnik, indulás előtt több kérdésünk van, mint útközben: a szerző, aki már több, mint 10 éve gyalogol az utakon, nagy beleérzéssel válaszolja meg az összes, külső és belső úttal kapcsolatos kérdésedet. Szilárd meggyőződése, hogy a külső és belső utak egyensúlya vezet a tudatos, felelősséggel élt élethez.

Ennek megfelelően találsz ebben a könyvben térképet, útleírást, kulturális és történelmi tájékoztatót, telefonszámokat és kilométereket, önellenőrző kérdőívet és kérdéseket, amelyek elkerülhetetlenül felmerülnek benned a gyaloglás során, és üres helyet, ahol a Te kérdéseid is elférnek… Egyetlen dolog azonban hiányzik a lapokról: a Te válaszod. De kézzelfogható az a tudás és hit, amelyet megérezhetsz olvasás közben: az úton ott várnak a válaszaid.

Indulj el!
John Brierley: Zarándokutakon
Magyar fordítás: Koczka Terézia
Időpont: 2006. június 28., szerda 18.00.
Helyszín: HuMuSz Ház (Bp., XI. Saru u.11.)
Kontakt: Török Monika 06308157465