Zöld kalandozások: Permakultúra - kertgazdálkodás az élővilág együttműködésével

Időpont: 
szerda, 2011, március 16 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Ház

Permakultúra logóA permakultúra alapgondolatát az ausztrál Bill Mollison publikálta az 1970-es években. Mollison felismerte, hogy ha az emberi társadalom továbbra is ilyen mértékben folytatja a Föld tartalékainak fölélését, akkor el fogja pusztítani az élővilágot, és önmagát is. Az előadást élőben közvetítjük honlapunkon!

A permakultúra megoldásként a természetben zajló ökológiai folyamatok minél teljesebb érvényesítését javasolja az ember élőhelyén, és szükségletei megtermelése során. Mollison azt szerette volna elérni, hogy az emberek egy rövid képzés után maguk is meg tudják tervezni saját környezetüket a permakultúra elvei alapján, ezáltal minél több önellátó település jöjjön létre. A hosszú távú cél az, hogy a társadalom eltávolodjon, és minél kevésbé függjön az ipari rendszerektől, -termeléstől és szállítástól, mivel azok szisztematikusan teszik tönkre a Föld ökorendszereit.

Permakultúra

Előadónk: Baji Béla, kertészmérnök, az Önfenntartó biogazdálkodás - Permakultúra c. könyv szerzője. A 80-as évek elején kezdett bele az akkor még hazánkban újdonságnak számító biokertészkedésbe, majd néhány évvel később, egy könyvélmény hatására kezdett el kísérletezni a permakultúrás termesztéssel.

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. március16. (szerda) 18.00 óra
Helyszíne:
Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

Az ingyenes előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!