Zöld Kalandozások: Körbe, Körbe, ÖkoKörbe

Időpont: 
szerda, 2011, február 16 - 18:00 - 20:00
Helyszín: 
Humusz Ház

Horváth GergőFele annyi hulladék, 12 százalékkal alacsonyabb energiaszámla, ötödével csökkenő vízfogyasztás - mindez nem önsanyargatással, hanem játékosan és jókedvűen. A Tudatos Vásárlók Egyesületének ÖkoKöreiben megtudhatod, hogyan lehetséges mindez. A Humusz Házban tartott előadáson te is elcsíphetsz apró ötleteket, trükköket, sőt, megtudhatod, hogyan csatlakozhatsz a világ egyik legnagyobb közösségi részvételen alapuló környezetvédelmi akcióprogramjához! Az előadást élőben közvetítjük a weben.

Az ÖkoKörök egy globális kezdeményezés része, mindmáig több mint húsz országban vezették be és fejlesztették tovább, milliónyi embert mozgatva meg és indítva el a változás útján. Lényege a kiscsoportos, nem utolsó sorban másoktól való, személyes élményeken keresztüli tanulás. Egy-egy kör öt-tíz résztvevőből áll, akik két-három hónapig állnak és járnak össze, hogy hétről-hétre különböző környezettudatos fortélyokat tanuljanak meg, próbáljanak ki és gyakoroljanak be. A résztvevők minden találkozón megbeszélik és együtt eldöntik, hogy mik azok az akciók, lépések, amiket szeretnének és képesek saját otthonukban, környezetükben megvalósítani, s hogy erre milyen lehetőségeket látnak, ismernek. Ebben felkészített csoportvezetők, egy munkafüzet és egyéb segédanyagok is segítik őket.

További információ az ÖkoKörökről: http://tudatosvasarlo.hu/okokorok

Előadónk: Horváth Gergő, etnográfus, kommunikációs szakember, a TVE ÖkoKörök programjának koordinátora. Legfőbb érdeklődési területe a helyi fenntarthatóság és a szolidaritáson alapuló gazdaság.

Az ingyenes előadás időpontja: 2011. február 16. (szerda) 18.00 óra
Helyszíne:
Humusz Ház, 1111 Budapest Saru u. 11.

Az előadásra minden érdeklődőt szeretettel várunk!