XII. Téli élőfalu találkozó

Időpont: 
péntek, 2013, január 25 - 16:00 - vasárnap, 2013, január 27 - 13:00
Helyszín: 
Galgahévíz

Ezúton is szeretettel hívnak és látnak minden érdeklődőt a XII. Téli Élőfalu Találkozóra. A találkozó házigazdája a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület. A programról folyamatosan frissülő részletes információkat talál a honlapon illetve Facebook oldalunkon. Felmerülő kérdések esetén készséggel állunk rendelkezésre [email protected] e-mail címen, illetve januárban a 0620-9222-501 számon.

A találkozó tervezett programja

PÉNTEK (január 25.) 
16.00 – folyamatosan: Regisztráció a művelődési házban, szálláshelyek elfoglalása 
19.00- Közös batyus vacsora (művelődési házban) 
20.00 - Ismerkedés, közös beszélgetés…

SZOMBAT (január 26.)
7.30 - 8.30 Közös batyus reggeli 
9.00 Polgármesteri köszöntő (művelődési házban) 
9.15 A Gaia Alapítvány bemutatkozása 
9.30 A Galgahévízi Ökofalunkért Egyesület bemutatkozása 
9.45 Séta a Galgahévíz Ökofaluba, a falu megtekintése 
12.30 ebéd a művelődési házban (az ökofaluból visszatérő frissítő séta után közvetlenül) 
14.00 Az Élőfalvak rövid bemutatkozása, közösségenként 5-10 percben 
15.00 Baji Béla: sikerrel megvalósult permakultúrás létesítménye 
16.00 Nagy Gábor (öko-építész): ökológiai rendszerszervezés spirituális, pszichológiai és szociális mintázatok vizsgálatának bevonásával 
17.00 Új kezdeményezések bemutatása 
19.00 Vacsora 
20.00 Vidám meglepetés program

VASÁRNAP (január 27.) 
8.00 Reggeli a művházban 
9.00-13.00 fakultatív programok: 
A) Részvétel a Gaia Alapítvány és a Galgafarm által szervezett nyílt napon (családosok számára is izgalmas, tartalmas programkínálattal) Részletek a Gaia Alapítvány honlapján: www.gaiaalapitvany.hu 
B) Kerekasztal beszélgetés az Élőfalvak képviselőivel (Művházban) 
C) Meglepetés program :) 
D) Részvétel a helyi Szentmisén (8.30 illetve 10.30)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek: 

A részvétel regisztrációhoz kötött. 
A részvétel díja 2000 Ft/fő. 
Amennyiben részvételi szándékát 2013. január 15-ig jelzi, és egyúttal befizeti a Galgahévízi Ökofalunkért Egyesületnek, úgy 500 Ft kedvezményt biztosítunk, azaz 1500 Ft/fő a részvételi díj. 6 éves kor alatt a részvétel ingyenes (étkezés nélkül), 6-14 éves korig 50% kedvezményt biztosítunk. Diák, nyugdíjas, nagycsaládos és egyéb típusú kedvezményt nem tudunk biztosítani.

A helyszín megközelíthetősége: Galgahévíz, Fő út 106. – Művelődési Ház: minden esetben ide érkezzen, itt zajlik a regisztráció, a többi helyszín elérhetőségéről itt kap részletes tájékoztatást. Autóval M3 autópálya, illetve 3-as út felől Bagi kereszteződénél térjen le, Bag és Hévízgyörk településeken keresztül haladva ér el Galgahévízre. Vonattal Bp Keleti pályaudvarról Hatvan felé közlekedő személyvonattal. Galgahévíz vasútállomás a településközponttól mintegy 1,5-re található. Helyközi busszal, Budapestről, vagy Gödöllőről, Galgahévíz, községháza megállóig.

Szálláshely lehetőségek: 
1. A helyi általános iskola tornatermében, matracokon, saját hálózsákban. Kulturált vizes blokk biztosított. Ára: 1500 Ft/fő/éj. 
2. Hévízgyörkön (a Művelődési Háztól kb 2,5 km-re), igényes vendégházban 2-4 ágyas szobákban, 2500 Ft/fő/éj. A vendégszállást nekünk is előzetesen kell kifizetni, ezért csak annak tudjuk biztosítani, aki a szállásdíjat legkésőbb január 15-ig rendelkezésünkre bocsátja (átutalja a megadott számlaszámra). A vendégszobák száma korlátozott (kb 40 fő), a jelentkezések sorrendjében tudjuk biztosítani. 
3. Gaia Hotel, Galgahévíz 3500 Ft/fő/éj, 2-3-4 ágyas fürdőszobás szobákban. A vendégférőhelyek száma 35, a férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani.

Kérjük, a regisztrációs lapon jelezze, melyik szállás egységbe és mely napokra kér szállást. A jelentkezési lapot itt töltheti ki.

Étkezési lehetőségek: 
Péntek este és szombat reggel: hozott batyus étkezés. (aki nem hoz magával semmit, az a művelődési ház szomszédjában boltot és pékséget is talál.) Köszönettel vesszük, ha mindenki hoz egy üveg házi lekvárt, pástétomot, szendvicskrémet, hogy jusson közös bőségasztalra. 
Szombat ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő) 
Vacsora: egy-tál meleg étel (700 Ft/fő) 
Vasárnap reggeli: friss kenyeret, helyi tejet és tejterméket biztosítunk, illetve újrakínáljuk a közös bőségasztal termékeit. (500 Ft/fő) 
Vasárnap ebéd: kétfogásos menü (900 Ft/fő) 
Vegetáriánus, vagy egyéb speciális étkezési igényeket előzetes jelzés alapján tudunk figyelembe venni. 
Az étkezéseket közösen, a Művelődési Házban tartjuk és a jelentkezési lapon megjelölt tételeknek megfelelően az érkezést követő regisztrációkor kérjük befizetni. 
Vasárnap ebédre figyelmükbe ajánljuk a Gaia Hotel Bio menü kínálatát! 
A menü (1800.- Ft/fő) (Gyermek adag 1000 Ft): Bio Hagymaleves --- Bio Mangalica pörkölt --- Savanyúság 
B menü 2000.- Ft/fő (Gyermek adag 1200 Ft): Bio Zöldségleves --- Bio Szent András borzas – petr. Burgonya --- Savanyúság 
C menü 1800.- Ft/fő (Gyermek adag 1000.- Ft/fő): Bio zöldség vagy hagymaleves --- Bio rántott sajt, petr. Burgonya --- Savanyúság 
Desszert egységesen: bio ízes palacsinta 200Ft/fő 
Amennyiben bio-menüt szeretne fogyasztani, rendelését a [email protected] e-mail címen, január 20-ig szíveskedjen jelezni. Ez esetben a jelentkezési lapon a vasárnapi ebédet ne jelölje be! A bio-menüt a Gaia Hotel Éttermében szolgálják fel és a helyszínen külön fizetendő.

A szombati nap során termelői piacot tartunk helyi termelők kínálatából (a Galgafarm termékei vasárnap a farmon megvásárolhatók, árlistát a honlapunkon mellékelünk. Amennyiben a termékekből nagyobb mennyiségben kíván rendelni, január 20-ig szíveskedjen igényét [email protected] e-mail címen jelezni.)

A szombati nap során Magbörzének is helyet biztosítunk. Akinek vannak tájfajta, cserére vagy eladásra szánt vetőmagjai, ne hagyja otthon!

További információ: 
E-mail: [email protected], telefon: 0620-9222-501