PLACCC Go!

Időpont: 
csütörtök, 2012, november 22 - 19:00 - 21:00
Helyszín: 
MÜSZi – Művelődési Szint

A különleges városi helyszínválasztásairól és formabontó produkcióiról ismert PLACCC Fesztivál november 22-én elindítja a PLACCC Go programsorozatot. Az érdeklődők havonta-kéthavonta előadásokon, köztéri akciókon, városi sétákon ismerhetik meg a fiatal művészek, építészek, urbanisták terveit, és kreatív ötleteikkel segíthetik őket.    

A november 22-én startoló PLACCC Go sorozat célja, hogy az alkotók havonta-kéthavonta más-más különleges budapesti helyszínen mutathassák be ötleteiket, és együtt gondolkodjanak az újszerű élményekre fogékony érdeklődőkkel. A programok között prezentációk, beszélgetések, köztéri és közösségi művészeti akciók, városi séták, vetítések szerepelnek majd. A közönség megismerheti a formálódó elképzeléseket is, amelyekből esetenként az ő aktív részvételükkel születnek majd kész produkciók, hiszen az alkotók párbeszédet szeretnének kezdeményezni a városlakókkal, visszajelzéseket és ötleteket várnak.

A PLACCC Go első programjának november 22-én, csütörtökön 19 órától a MÜSZi - Művelődési Szint nevű közösségi művészeti tér ad otthont a Blaha Lujza téri Corvin Áruház harmadik emeletén. Az est címe Játékelemek/Vízi utak, és a vendégek három projektet ismerhetnek meg. Elsőként Kukucska Gergely építész, a D1618 Műhely vezetője mutatja be az idei PLACCC Fesztiválon megvalósult munkáját. A ReFunc holland alkotóival közösen hétköznapi tárgyaknak adtak új funkciót. A Pieces/Elemek című projekt kukákból, kerékpárokból és iskolai székekből készült urbán szkennerei játékra hívnak, és új helyüket keresik a városban.

A Duna Tanösvény nevű informatív Duna-parti sétaútvonal kiépítése után ismét nagy fába vágta a fejszéjét a VaLyo (Város és a folyó) Csoport. A fiatal alkotók jelenleg egy 5000 négyzetméteres parkot terveznek a Lánchíd lábához. A workshop eredményeiről és a folytatásról a csoport két tagja, Tömör Miklós és Varga Dávid mesél a PLACCC Go első rendezvényén.   

A Kőbánya-Kispest metróállomás tavaly lebontott műanyag paneleiből egy új, vízibicilkis városi közösségi közlekedési rendszert tervezett Antal Balázs képzőművész, Kukucska Gergely építész és Polyák Levente urbanista. A Velencei Építészeti Biennálé Magyar Pavilonjának pályázatára készült PANEL című projektet Antal Balázs mutatja be.

Az előadások után az érdeklődők kipróbálhatják az urbán szkennereket, megnézhetik a Duna-park maketteket, közvetlen formában beszélgethetnek tovább az alkotókkal és palackpostázhatják ötleteiket. A háttérben pedig megidézzük a rakparti Duna-remixek zenei hangulatát EMEDVE jóvoltából. A PLACCC Go első programjára a belépő 500 forint, ami egy pohár italt is tartalmaz.

PLACCC Go – Művészet máshogy, máshol, máskor 

PLACCC Go: Játékelemek/Vízi utak

Időpont: 2012. november 22. csütörtök 19:00-21:00

Helyszín: MÜSZi – Művelődési Szint alkotóközpont és befogadótér (Budapest, VIII., Blaha Lujza tér 1-2. (Corvin Áruház III. emelet)
(Bejárat a Somogyi Béla utca felől. Keresd a piros ajtót, és csengess fel!)

Részletek:
http://www.facebook.com/events/127745524045516/
www.placcc.hu
www.facebook.com/placccfesztival
www.muszi.org

Videó az idei Duna Tanösvényről itt

További információ: 
www.placcc.hu