Önfenntartó magyar falvak találkozója

Időpont: 
szombat, 2014, június 28 - 10:00 - vasárnap, 2014, június 29 - 18:00
Helyszín: 
Kosd község

Kosd Község Önkormányzata 2014. június 28-29. között ismét megrendezi az Önfenntartó Magyar Falvak Találkozója nevű rendezvényt. 

A szervezők szeretnének egy országos rendezvénysorozatot elindítani, melynek elsődleges célja megismerkedni a Magyarországon jelenleg önfenntartással foglalkozó településekkel és megismertetni egy új gondolkodásmódot, lehetőséget. A magyar hagyományok és népi szokások összegyűjtésén, felelevenítésén túl a helyi közösség összetartó erejének megerősítése, a lokális összefogás és a fiatalabb generációnak való továbbadása az egyik legfontosabb célkitűzés. 

Egy település önfenntartó falu jellegét és létjogosultságát a településen élő emberek közösségének összetartó ereje határozza meg. Olyan embereké, akik elkötelezik magukat emellett az életforma mellett. Ehhez hozzátartozik a természetes anyagok felhasználása, az energia-takarékosság, a szelektív hulladékgyűjtés. A cél egy egészségesebb és környezettudatosabb környezet kialakítása és fenntartása, a mezőgazdaság öko- és biogazdálkodással elegyítésével, illetve átállásával a lakosság, a gyermekek egészséges és jó minőségű élelmiszerrel való ellátása. 

A rendezvényre látogatók a színvonalas szórakoztatási és művelődési programok mellett megismerkedhetnek az ősi magyar hagyományokkal, valamint a Magyarországon jelenleg önfenntartással foglalkozó településekkel, az általuk sikeresen végzett termelői tevékenységekkel. Számos koncert, tánccsoport bemutatók, hagyományőrző csoportok, népi játékok színesítik a rendezvényt. 

További információ: 
www.elofaluhalozat.hu