Nulla Hulladék Turné programelem - Szárnyas Sárkány

Időpont: 
péntek, 2013, július 12 - 08:00 - vasárnap, 2013, július 14 - 17:00
Helyszín: 
Nyírbátor

A Humusz Szövetség civil szervezetek tömörüléseként tizennyolc éve képviseli a hulladékmegelőzés ügyét. A Szövetség Nulla Hulladék Hálózatának jelenleg 52 helyi civil szervezet a tagja. A szervezet 2009-ben elindított Nulla Hulladék Programjában kiemelt szerepet kap a lakosság szemléletformálása olyan tanácsokkal, mindennapi tippekkel, amelyek a hulladék keletkezésének megelőzését, más megközelítésben az átgondolt fogyasztást és a hulladékszegény életmód terjedését segítik.

A Humusz Szövetség Nulla Hulladék Turnéjának célja, hogy csökkenjen a hazai hulladéktermelés. A Humusz e program keretében, tagszervezetei és a Nulla Hulladék Hálózata aktív közreműködésével országszerte több tucatnyi fesztiválon jelenik meg idén információs standjával, melyen előadásokkal, interaktív játékokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket. A látogatók számára gyakorlatias tanácsokkal, kiadványokkal szolgálunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet otthonunkat, életmódunkat és szemléletünket egyszerűen környezetbaráttá tenni.

Szárnyas Sárkány:
Az mindegy, hogy hiszünk-e a sárkányokban vagy nem, ebben a fesztiválban hinni fogunk, mert a színészek és produkcióik olyan világba - naná hogy - repítenek, amelyben néhány napra az utcák varázslatos helyekké, folyamatosan újrateremtődő színpadokká válnak. Vagyunk sokan, akik más fesztiválokat, koncertszínpad előtt toporgó fesztiválokat ismerünk és szeretünk, de higgyük el bátran, az utcák világát felfedező és utánozhatatlanul beszínesítő Szárnyas Sárkány Hete fesztivált legalább annyira fogjuk. 

Időpont: 2013.07.12-07.14.
Helyszín: Nyírbátor, Papok rétje

Az esemény a E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület szervezésével valósul meg.

Bővebb információ ezen a honlapon található.

További információ: 
www.szarnyas-sarkany.hu