Női szálak fonója

Időpont: 
szombat, 2016, április 9 - 14:00 - 18:00
Helyszín: 
Hosszú Kávé, 7694 Hosszúhetény, Fő u. 162.
A Női szálak Fonója egy kétheti rendszerességgel megszervezett közösségfejlesztő műhelysorozat része, amely alapvetően a résztvevők kézimunka tudásának megosztásán alapul és a hosszúhetényi Gyalogút Alapítvány szervezi.

Nagy igény van a háztartási textilhulladék újrahasznosítására épülő retextil technológia elsajátítására, alkalmazására. A tudást a közösség által szervezett több generációt megszólító, fenntartható életmódot elősegítő programokon szeretnék továbbadni. Legfőképpen hosszúhetényi és a környéken élő asszonyokat és gyerekeket várnak a műhelyen, de a nagyszékelyi közösséget is érdekli a technológiatermészetesen bárki mehet!

Az alaptudás bővítését két alkalomból álló Retextil műhely szervezésével szeretnék biztosítani, melynek során textilhulladékból használati tárgyakat készítenek. Vendégük és segítségük ebben a Retextil Alapítvány. A foglalkozások áprilisban szombati napokon (04.09. és 04.23.) valósulnak meg. A textil kreatív újrahasznosításának lehetőségeit elsősorban a Fonóban, a helyi rendezvényeken és a rendszeresen tartott gyerekfoglalkozásokon szeretnék továbbadni. Más közösségnek is átadnák a tudást, igény szerint megszervezett műhelyek keretében, Hosszúhetényben vagy az érintett közösség lakóhelyén.

A retextil fonal készítésének bemutatása után, a fonás és a hurkolás változatainak elsajátitása következik. A helyszínen a résztvevők közösen döntik el, hogy milyen használati tárgyak készítésébe szeretnének belefogni. Néhány lehetőség a számtalan közül: táskák, labdák, függőágyak, hinták, szőnyegek. A Retextil Alapítvány gyönyörű munkáiból meríthetünk ihletet. Aki tud, hozzon magával színes használaton kívüli ruhákat! Különösen nylon tartalmú textilre lenne szükség!

 

http://kozossegek.atalakulo.hu/noi-szalak-fonoja

 

További információ: 
Zseni Livia (20) 382-71-43 [email protected]