Mamutűző (-főző) bográcsparti

Meghívó

Mamutűző (-főző) bográcspartira

2007.július 22. 17.00

Veresegyház

Tisztelt környezetvédő, környezetünkért aggódó barátunk!

Segítségüket kérjük!

Veresegyházon a Becton Dickinson amerikai cég orvosi injekciós fecskendőket gyártó üzemet készül felépíteni, ám a lakosság ezt - elsősorban a veszélyes anyagok használta (pl. a rákkeltő etilén-oxid), a zöldterületek károsítása, valamint leértékelődő ingatlanjaik miatt - ellenzi. A vállalat és a polgármester nem hajlandó a helyi lakosokkal érveken alapuló egyeztetésre, ami véleményünk szerint sérti a demokrácia alapvető elveit is. Nemrég népszavazást is kezdeményeztünk az ügyben, ám az aláírási íveket nem hitelesítette a város jegyzője. Tudjuk, hogy a hasonló eljárások Magyarországon gyakoriak (lásd Tubes ügyében is), de mi nem akarjuk szó nélkül tűrni, hogy a fejünk fölött döntsenek az életünkről és környezetünk sorsáról. Ezért

2007. július 22-én, vasárnap 17.00-tól békés demonstrációt

tartunk azon a területen, ahol a gyárat fel akarják építeni, néhány száz méterre a kertvárosi övezettől. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy országos civil szervezetek is jelenlétükkel biztosítsanak a támogatásukról, hisz az összejövetel célja éppen az, hogy bizonyítsuk, a Veresegyházon történtek, bár közvetlenül a helyiek életét érinti, minden környezetéért aggódó, és a demokratikus értékek mellett kiálló állampolgár számára elfogadhatatlan, ezért nem csupán helyi ügyről van szó, hanem az egész civil szektort, az egész magyar társadalmat érintő problémáról.

A helyszínen jelen lesz az „illetékes", aki minden kérdésre válaszol.

Ha megoldható, részvételi szándékodat jelezd kérlek az alábbi elérhetőségek valamelyikén. Kérdéseidet, ötleteidet is ide várjuk:

szoljarcsaba@t-online.hu

(mobil: 20-322-0372)

Az esemény pontos helyszíne: Veresegyház, Budapesti út Garabonciás út sarok

Személyes jelenléted most a legnagyobb segítség számunkra!

Számítunk Rád!

Üdvözlettel:

Zsolt Péter

Élni Veresegyházon Egyesület

http://gportal.hu/portal/veresegyhaz/

Ha lehetőségedben áll, kérlek, támogasd a rendezvényt 1000 Ft- tal (logós póló, és finom étel vár rád a segítségedért).