KUKAkulTÚRA

Időpont: 
péntek, 2016, április 8 - 04:56 - szombat, 2016, április 9 - 04:56
Helyszín: 
országos programsorozat
Bizonyára már mindenkiben felmerült már, hogy mi is történik a szelektíven gyűjtött hulladékkal? Ugyanis a tejesdoboz, a műanyag palack és a papírhulladék is más-más utat jár be a feldolgozás során. Az OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság ezért idén április 8-án, pénteken és 9-én, szombaton is megszervezi a KukakulTÚRÁ-t, azért, hogy minden érdeklődő követhesse a hulladék útját, bepillantást nyerjen a hulladékkezelés kulisszái mögé!

A program keretében országszerte közel 60 hulladékkezelő, -hasznosító – üzemi működéséhez igazítva pénteken, vagy szombaton – nyitja meg ismét kapuit az érdeklődők előtt, hogy megmutassák, mi történik az általunk szelektíven gyűjtött hulladékkal. Bemutatják a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, egyúttal szakmai vezetők révén betekintést nyerhetnek az érdeklődők a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról. Az üzemlátogatások során hiteles, továbbtanulást, pályaválasztást is segítő információkat kaphatnak a látogatók a hulladékkeletkezés megelőzésének fontosságáról, a feleslegessé vált anyagok szelektív gyűjtésének módjáról, az anyagvizsgálatról és szó szerint bepillanthatnak a hulladékkezelés kulisszái mögé.

Az iskolai csoportok részvételének biztosítása érdekében a korábban egynapos programot kibővítettük, így a pénteki napon  lehetőség nyílik iskolai csoportok számára is az egyes helyszínek felkeresésére.

A programon való részvétel mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy látogassanak el a www.kukakultura.hu weboldalra és a helyszínkereső segítségével tervezzék a túraútvonalat! 

OKTF Nemzeti Hulladékgazdálkodási Igazgatóság”

 

További információ: 
www.kukakultura.hu