Kik a jövő sikeremberei és mutánsai? -előadás-

Simonyi Gyula (http://bocs.hu) elõadása:
  Hatékony környezetvédelem és szegénység elleni küzdelem.
(Globális ökolábnyom helyzetkép, evolúció, kisherceg-életfilozófia, ...)

Kik a jövő sikeremberei és mutánsai

Az előadóról:

Simonyi Gyula közgazdász-teológus már három évtizede foglalkozik ökológiával és globális képzéssel. A Zöld Országos Találkozó küldötte a Külügyminisztérium Társadalmi Tanácsadó Testületében, az EU-ban másfélezer nemzetközi fejlesztéssel foglalkozó civil szervezetet tömörítő CONCORD szövetség Fejlesztési képzés fórumának magyar tagja, a BOCS Alapítvány elnöke.


A BOCS Alapítványról:

A BOCS Alapítvány 1975 óta működik (ld. Környezetvédelmi Lexikon), hivatalosan 1994-ben jegyezték be. http://bocs.hu weboldala 1995-ben indult, amikor még csak 23 ezer weboldal volt a világon. Globális képzéssel foglalkozik, környezeti és békére neveléssel (a környező magyarságban is), és nemzetközi fejlesztéssel egy fenntartható civilizáció érdekében.

1977 óta szervez magyarországi támogatást falusi szegény családok lányainak iskoláztatására. Az ESP iskolahálózat világhírű igazgatója tavaly már hatodszor járt előadókörúton Magyarországon, fogadta Dr. Göncz Kinga miniszterasszony, az OM politikai államtitkára, a fehérvári polgármester, az Országgyűlés alelnöke, az indiai nagykövetünk. A Bocsmagazin (Természet & Béke kalendárium) napi emailben kapható.Az előadás tárgyáról:

Az előadás szemléletes számítógépes animációkkal mutatja be a globális ökolábnyom helyzetet (a WWF jelentése alapján, amit Mr. Barroso az Európai Parlament figyelmébe ajánlott a nyáron), a Föld túlterhelésének fokozódását, és az okokat. Hatékony megoldásokat ismertet a környezetvédelemben és a szegénység elleni küzdelemben. Bemutatja az egyénileg és közösen is alkalmazható ún. Kisherceg-életstratégiát.

Kozmikus és evolúciós látásmódra tanít.