Kalandozás Újbudán

Időpont: 
szombat, 2014, március 8 - 09:00 - 12:00
Helyszín: 
Gellért tér, a Gellért fürdő főbejáratánál

A Magyar Környezeti Nevelési Egyesület (MKNE) – a XI. kerületi önkormányzat együttműködésével – programsorozatot indít Újbuda természeti és kulturális értékeinek megismertetésére.

2014. februárja és júniusa között 10 alkalommal szerveznek látogatást, sétát a kerület más-más pontjain, szombat délelőttönként, 2-4 órás időtartammal.
Iskolás csoportok jelentkezését nem tudják megoldani, de érdeklődő pedagógusokat szívesen látnak.

Az első 4 alkalom programja:

  • Febr. 8.: Környezetvédelmi fejlesztések Újbudán
  • Febr. 22.: Újbuda értékei a Gárdonyi tértől a Feneketlen-tóig
  • Márc. 8.: Fürdők, gyógyvizek Újbudán

    Találkozás: 9:00, Gellért tér, a Gellért fürdő főbejáratánál
    Befejezés: várhatóan 12:00, ugyanott
    A program gazdája: Albert Judit

    A program nagy része szabadtéri séta a budai „termális törésvonal” mentén található források nyomában, valamint a kapcsolódó építményekben.
    Megnézzük a Gellért-hegy lábánál fakadó meleg vizű források márványtábláit és a közeli Rudas fürdőt, megtekintjük a Gellért fürdőt, a téren található forrásház alatti ivó-kutat, szökevényforrások után nyomozunk a Dunában és a Gellérthegy alatti alagútban.
    Tanulunk a magyarországi gyógyvizek, termálvizek típusairól, egészségügyi alkalmazásukról.
  • Márc. 22.: Egyetemeink és környékük

Várhatóan áprilisban kerül sor néhány kerületi civil szervezet bemutatkozására, amelynek a Humusz Ház ad majd otthont.

A további részleteket az egyes programoknál láthatóak, az MKNE (http://mkne.hu/programok.php ) és az önkormányzat honlapján, valamint a XI. kerületi hirdetőtáblán!
A részvétel előzetes regisztráláshoz kötött, amelynek határideje az adott hét keddje 18h, s módjai: az MKNE honlapján (ld. fent!), illetve adatlap személyes kitöltésével az MKNE irodájában (Bocskai út 37.). Ez utóbbira csak keddenként 14-18h van lehetőség. Némelyik programnak korlátozott a létszáma, ezért célszerű minél hamarabb jelentkezni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja és az Önkormányzat támogatásának köszönhetően a sorozat minden programja térítésmentes.

További információ: 
http://mkne.hu/programok.php