Green-Go Fesztivál

Időpont: 
szombat, 2012, december 1 - 17:00 - 20:00
Helyszín: 
Toldi mozi, Budapest

A Green-Go Rövidfilm Verseny és Fesztivál szervező csapata szeretettel meghív  benneteket a 2012. december 1-jén megrendezésre kerülő II. Green-Go Rövidfilm Fesztiválra.

Helyszín: Toldi mozi, 1054 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért a Diverziti Egyesülettel és a Greenpeace Magyarországgal közösen immár második alkalommal hirdette meg a Green-Go Nemzetközi Rövidfilm Versenyt. A Green-Go fő célja, hogy egy mindenki által ismert és érthető kommunikációs csatornát, a rövidfilmet használva juttasson el környezet- és természetvédelmi üzeneteket a társadalom minden rétegéhez. Hisszük ugyanis, hogy a vizuális nyelv az egyetlen, amely képes  érthetően és hitelesen közvetíteni a világ eltérő helyein élő, és ezért különböző kulturális gyökerekkel rendelkező emberek között.

Idén három aktuális és egyben egyre fokozódó kihívásokat érintő témában vártuk a jelentkezéseket:

  • Energia [Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében
  • Ünnepeljük együtt az európai természetet - Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója
  • Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget - az életünk alapját


A három témában összesen 66 pályamű érkezett a világ minden tájáról, összesen 25 országból (pl. India, Fülöp-szigetek, Irán, Peru, USA). A beérkezett kisfilmek legjobbjait december 1-jén a II. Green-Go Fesztiválon vetítjük le a Toldi moziban, ahol a vetítéseken kívül számos egyéb programmal várjuk az érdeklődőket. Többek között az esemény védnökei: Csányi Vilmos, etológus; Náray Erika, színésznő; Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom, Vállalati fenntarthatóság központvezetője; Egri Márta, színésznő és Böhm György rendező osztják meg velünk, mit gondolnak a beérkezett pályaművekről és a fenntarthatóságról. Emellett egész nap változatos interaktív programokkal várjuk mindazokat, akik nyitottak a fenntarthatóságot érintő kihívások és azok megoldásai iránt, és úgy érzik,  hogy a Green-Go üzenetei fontosak és hasznosak lehetnek számukra.

Az esemény részletes programja az alábbi linken elérhető

Kérjük, részvételi szándékod, valamint hogy a kategória vetítéseken és/vagy a záróesten kívánsz-e részt venni, jelezd a [email protected] e-mail címen november 28-áig!

Reméljük, találkozunk a Fesztiválon!

További információ: 
Arany Ildikó, CEEweb