Gandhi születésnapja - Szabó Anita előadása

gandhiAz ENSZ Közgyûlése május végén Mahatma Gandhi születésnapját, október másodikát az Erõszakmentesség Világnapjává nyilvánította. Kik azok a humanisták és milyen tevékenységeik vannak Magyarországon? Mit jelent az aktív erõszakmentesség? Lehet-e, érdemes-e küzdeni a személyes és társadalmi fejlõdésért? Ezekre a kérdésekre keressük közösen a választ ezen az estén Szabó Anitával, a Humanista Mozgalom tagjával.

Az ingyenes elõadás idõpontja: 2007. október 3. (szerda) 18.00 óra a Humusz Házban (1111 Budapest Saru u. 11.)

 

A Humanista Mozgalom több százezer tagja szerte a világon akciókat és ünnepségeket szervez ezen alkalomból, hogy felhívja a figyelmet a Mahatma Gandhi, Martin Luther King és Silo személyisége által ihletett erőszakmentes életstílusra.

Mindaz, amit Mahatma Gandhi politikai és spirituális vezetőként üzent és tett, ugyanolyan aktuális a ma fennálló rendben, mint az ő idejében. Így a rá való emlékezés nem merülhet ki egy egykor volt vezető elveinek és érdemeinek üres dicséretében. Kijelentjük, hogy számunkra sem ő, sem Martin Luther King nem halott. Mindketten élnek, és erőszakmentes tevékenységekre ösztönöznek milliókat világszerte. Az ő cselekvésmódjuk, az aktív erőszakmentesség inspirálta Silot is, a Humanista Mozgalom alapítóját, aki több mint 100 országban sokak számára egy új társadalmi és spirituális vezető az egyetemes emberi nemzet felépítése felé vezető úton.

További információ:

www.eroszakmentessegnapja.hu
www.humanista.hu