„Fenntartható városi közlekedés”- konferencia Elektromos- és hibrid járművek tesztnapja

Időpont: 
péntek, 2013, június 28 - 09:00 - 18:00
Helyszín: 
Győr, Mobilis

2013. június 28-án Győrben, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központban elektromos és hibrid meghajtású járművek tesztnapja lesz, amelyre szeretettel várjuk azokat a cégképviselőket és magánembereket, akik nem csak a televízióból és az újságcikkekből szeretnék megismerni ezeket a járműveket, hanem személyesen ki is akarják próbálni! Aki már vezetett plug-in hibrid vagy tisztán elektromos hajtású autót, elektromos mopedet, rollert vagy kerékpárt az tudja, hogy egy új korszak jött el a közlekedésben.

A kiállítók nem csak katalógusadatokkal készülnek a látogatók fogadására, hanem bemutatják, hogy az általános vélekedésekkel ellentétben a hibrid vagy az elektromos mobilitás hosszabb távon és városi viszonylatban is gazdaságos. Nem csak Európa nyugati felén, de hazánkban is!

Mit is lehet tesztelni?
Ha cégképviselőként érkezik, akkor biztosan a Toyota hibridjeit vagy a Magyarországon a héten bemutatásra kerülő, teljesen elektromos hajtású Nissan Leaf-et vagy éppen a tiszta elektromos hajtással is használható Opel Amperát fogja kipróbálni. Ezekhez a járművekhez ajánlott az előzetes időpont foglalás, melyet név, cégnév és mobilszám megadásával kezdeményezhet a [email protected] e-mail címen.

Helyszín: Győr, Mobilis (Cím: 9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.)
Időpont: 2013. június 28, péntek. 9:00-18:00

Egy nap, amely gyökeresen megváltoztathatja a hétköznapi, – és nem csak – városi közlekedéssel, de a járműhasználattal kapcsolatos eddigi ismereteit. Amely után valószínűleg átértékeli eddigi viszonyát az elektromos és hibrid járművekkel kapcsolatban.

Jöjjön el a délelőtti konferenciára és járja körül velünk a fenntartható városi közlekedés témáját, az egyedi és közösségi közlekedés oldaláról! Ismerjen meg alternatív, fenntartható és jövőbe mutató megoldásokat a települési közlekedésben és az útépítésben! Ismerje meg az alternatív közlekedési módok jelenlegi helyzetét és várható kilátásait Magyarországon! Vitassa meg az előadásokat követő fórumon a nulla károsanyag kibocsátású közlekedés jelenlegi helyzetét és lehetőségeit!

Szeretné megtudni, hogy miért érdemes a következő járművásárláskor elektromos vagy hibrid járművekkel számolnia? Keresse kiállítóinkat 9 órától a fedett parkolóban, a konferenciával párhuzamosan vagy ezt követően és teszteljen hibrid és elektromos járműveket, melyeket valóban élmény vezetni!

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A konferenciára és tesztvezetésre regisztrálni a mellékelt regisztrációs lap kitöltésével és a [email protected] címre történő visszaküldésével lehet 2013. június 27-én 12:00-ig.

Program

8:30-9:00 Helyszíni regisztráció

9:00-9:05 Megnyitó

9:05-9:20 A REZIPE nemzetközi együttműködés bemutatása, a projekt eddigi eredményei és céljai, a Zéró Emissziós Platform meghirdetése Előadó: Angster Tamás, innovációs menedzser, Pannon Novum Nonprofit Kft.

9:20-9:35 Közösségi Kerékpár Kölcsönző rendszer kialakítása Győrben – egy világvárosi megoldás a fenntartható közösségi közlekedés kiegészítésére Előadó: Polgári István, stratégiai csoportvezető, Győr MJV Polgármesteri Hivatal

9:35-9:50 Fejlesztések a Győr-Moson-Sopron megyei közösségi autóbusz-közlekedésben Előadó: Bognár László forgalmi és kereskedelmi igazgatóhelyettes, Kisalföld Volán Zrt.

9:50-10:05 Költséghatékony, innovatív buszközlekedési koncepció, akár a 2017-es győri Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra is Előadó: dr. Élő Gábor, professzor, Széchenyi István Egyetem

10:05-10:20 Egy magyar fejlesztés a fenntartható útépítés jegyében: tartós útburkolatok és útjavítások Előadó: Dr. Geiger András, termékfejlesztő mérnök, Mol Zrt.

10:20-10:45 Kávészünet

10:45-11:00 Az ALTernatív mobILITÁS elterjedése Magyarországon Előadó: Petis László, versenyigazgató, ALTrace

11:00-11:15 VoltTimer – vissza a jövőbe! Előadó: Szilasi Péter Tamás, ügyvezető igazgató, MOBILIS

11:15-11:30 Zöld városi közlekedés – a GUTS projekt eredményei Előadó: Kerekes Attila, városi főmérnök, Sopron MJV Polgármesteri Hivatal

11:30-11:45 Elektromos járművel a városban - használati tapasztalatok Előadó: Hollandi Gábor, SMART metering projektvezető, E.on Hungária Csoport

11:45-12:00 Győr legyen az elektromos autók mintavárosa! Előadó: Czeglédi Dávid, kutató, SZE Járműipari Kutató Központ

12:00 Büféebéd

13:00-14:00 Kerekasztal beszélgetés a Zéró Emissziós Platform szervezésében: eredmények és lehetőségek az elektromos mobilitásban Magyarországon Moderátor: Kabács Zoltán, klasztermenedzser, Magyar Járműfejlesztési Klaszter

14:00-14:30 Sajtótájékoztató

9:00-14:00 Céges, intézményi és közszolgálati tesztelőknek fenntartott idősáv, elő regisztrációval

12:00-12:30 Ebéd és tesztszünet, a „feltöltődés” jegyében

12:30-18:00 Nyitott tesztidőszak a látogatók, a szélesebb közönség számára

Járműkiállítók:

  • Fülöp Manufaktúra (elektromos háromkerekű moped) 
  • Iniciál Autóház Kft. (Toyota hibridek) 
  • Leier Eco-Line Kft. (elektromos roller és kerékpárok) 
  • Nissan Gablini (Nissan Leaf) 
  • Opel Southeast Europe Kft. (Opel Ampera)
További információ: 
www.pannonnovum.hu