Erdei élményösvény

Meghívó

2007. május 10-én, csütörtökön 15.00 órára

a Madarak és Fák napja alkalmából

az erdei élményösvényen tartandó ingyenes túravezetésre

Márciusban már bemutattuk a sajtónak és a helyi lakosságnak a kistarcsai élményösvényt, most a Berlinből hazahozott kiegészítő programot szeretnénk a helyi képviselőknek, polgármestereknek, intézményvezetőknek, valamint a Pest Megyei Önkormányzat képviselőinek bemutatni Madarak és Fák napja alkalmából.

Találkozó: a fenyves erdő lakótelep felőli „bejáratánál” ahol az egybegyűlteknek bemutatjuk az ÉLMÉNYÖSVÉNYT, és az ÖKOWERK környezeti neveléssel foglalkozó egyesülettől eltanult új programokat. Vállaljuk csoportok vezetését, születésnapi programok szervezését.

Az erdőt látni, hallgatni, érzékelni, tapintani, szagolni lesz lehetősége mostantól a kistarcsai gyermekeknek és felnőtteknek, valamint a főváros lakosságának, ha veszi a fáradtságot, hogy elutazzon Kistarcsára. A főváros határától 1 km-re, az Örs Vezér teréről induló hév első közigazgatási határon kívüli megállójától (Kistarcsa, Kórház) kb. 10 percre, a kórház mögött található az az élményösvény, amelynek kialakításán évek óta dolgozunk, márciusban a berlini Ökowerk (www.oekowerk.de <http://www.oekowerk.de/>) környezeti neveléssel foglalkozó, 20 éves múltra visszatekintő egyesület munkatársainak segítségével befejezünk és március 18-án a nagyközönségnek átadtunk. A hazánkban egyedül álló élményösvény annyiban különbözik a szokásos természeti tanösvényektől, hogy nem olvasni lehet a különböző állomásokon az erdő élővilágáról, hanem gyakorlatokat és feladatokat elvégezve megismerni és megtapasztalni azt, képességeinket és készségeinket próbára tenni és fejleszteni az egyes állomásokon.

Mottó: „Csak amit ismerek, azt tudom szeretni

csak amit szeretek, azt tudom védeni.”

Kistarcsa, 2007. május 7.

További információ: Rügyecskék Alapítvány

[email protected] <mailto:[email protected]>

www.rugyecskek.hu/fak/elmenyosveny <http://www.rugyecskek.hu/fak/elmenyosveny>

20-343-29-75

Odajutás: HÉVvel az Örs Vezér terétől Kistarcsa, Kórház megállóig, onnan a kórházat jobbról megkerülve, a betonúton lefelé, majd az erdőbe nyíló ösvényen balra, az út végéig.

Gépkocsi: Kerepesi úton kifelé (tovább 30-as főút), Budapestet elhagyva az Auchannál a Kórház felé jobbra elkanyarodni, a körforgalomban tovább egyenesen, majd az erdőbe nyíló ösvény mellett leparkolni és gyalog az ösvényen be a túloldalra. Vagy az erdőt az úton továbbhaladva balról megkerülni – a másik végén van a találkozó.