Az EGÉSZség = ÉRTÉK!

Időpont: 
péntek, 2014, június 13 - 10:00 - 18:00
Helyszín: 
Miskolc Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Kultúrterem

Orvosok élelmiszerbiztonsági, egészségügyi előadásai Miskolcon.

Program:

  • 9:00-10:00 Regisztráció
  • 10:00.10:20 Köszöntő: Dr. Kriza Ákos polgármester  Megnyitó: Dr. Csiba Gábor – főigazgató főorvos 
  • 10:20-10:40 Az egészségügyi reform 18 pontja Dr. Csiba Gábor - főigazgató főorvos
  • 10:40-11:00 Rákhalálozás és előfordulási gyakoriság az európai és hazai adatok tükrében Dr. Révész János - főorvos 
  • 11:00-11:20 Táplálkozás - Környezet- egészségügy - prevenció Prof. Dr. Bardócz Zsuzsa a MTA Doktora – DSC egyetemi tanár 
  • 11:20-11:40 ÉLELMISZERBIZTONSÁG A RASFF RENDSZER TÜKRÉBEN  Prof. Dr. Darvas Béla DSc, c. egyetemi tanár és Prof. Dr. Székács András DSc c. egyetemi tanár, NAIK Agrár-környezettudományi Kutatóintézet, Budapest 
  • 11:40-12:00 A táplálkozás szerepe a daganatos betegségek megelőzésében  Prof.Dr. Kiss István - PTE ÁOK Orvosi Népegészségtani Intézet mb. főigazgató 
  • 12:00-13:00 Gyakorlati bemutató - Kiállítás és kóstoló a teljes értékű táplálkozás jegyében 
  • 13:00-13:20 MEGYEI HELYZETKÉP A LAKOSSÁG EGÉSZSÉGI ÁLLAPOTÁRÓL, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A NEM FERTŐZŐ CIVILIZÁCIÓS BETEGSÉGEKRE Dr. Asztalos Ágnes - megyei tisztifőorvos 
  • 13:20-13:40 Az organikus termelés lehetősége és gyakorlata Magyarországon Dr. Solti Gábor – Sárközy Péter Alapítvány a Biokultúráért elnök 
  • 13:40-14:00 Mitől bio a bio? – az ökotermékek beltartalmi értékeiről Dr. Győri Csilla – osztályvezető főorvos
  • 14:00-14:20 Táplálkozásterápia jelentősége a daganatos betegek étrendjében Ungváriné Joó Anita - dietetikusa 
  • 14:20-14:40 Az oxigén szerepe a daganatos betegek terápiájában az életminőség javításában Dr . Szalkai Iván – Dél-Borsodi Egészségügyi és Szociális Klaszter, manager
  • 14:40-15:00 TERMÉSZETES IMMUNVÉDELEM Dr. Darnói Tíbor – Dr. Fachet Kft 
  • 15:00-16:00 Mit - Evők legyünk? Magyar bio élelmiszerek a társadalmi étkeztetésben hazai ökológiai termelésből származó élelmiszerek bemutatása – workshop
  • 16:00-16:20 Az EGÉSZSÉG=ÉRTÉK! a hazai organikus élelmiszerek helye és szerepe a társadalmi étkeztetésben Lőrinczné Táborfi Julianna, dietetikus - ETE igazgató 
  • 16:20-18:00 Konzultáció, program értékelése Lőrinczné Táborfi Julianna, programszervező.

Forrás

 

További információ: