A 10. Környezetvédelmi Hónap

Időpont: 
hétfő, 2012, december 3 - 18:30 - 20:00
Helyszín: 
Budapesti Francia Intézet

Együtt a környezetvédelemért !

A 10. Környezetvédelmi Hónap a Francia Intézetben

A Francia Nagykövetség Kulturális és Együttműködési Osztálya, a Francia Intézet és a Vidékfejlesztési Minisztérium szeretettel várja a nagyközönséget a novemberben 10. alkalommal megrendezésre kerülő Környezetvédelmi Hónap konferenciasorozatára.

Helyszín: Budapesti Francia Intézet (1011 Budapest, Fô utca 17.)

Időpontok: November 7, 8, 9, 15, 22, 28, December 3, 6.

Idén a sokszínű előadások, filmvetítések, kerekasztalbeszélgetések mellett két illusztris francia környezetvédő is Magyarországra látogat. Brice Lalonde, az ENSZ Rio+20 program ügyvezető koordinátora, 1988-1992 között a franciországi Környezetvédelmi miniszter, három teljes napot tölt Budapesten. Valamint Marie-Monique Robin, filmrendező, aki már nem először jár Magyarországon, legújabb tényfeltáró filmjét (Les moissons du futur – Mit aratunk jövőre ?) mutatja be.
Kilenc időpontot érdemes feljegyezni, konferenciákkal, ifjúsági foglalkozásokkal, kiállításokkal, filmetítéssel egybekötött vitaestekkel !

December 3-ai program:

18.30 Notre poison quotidien: Marie­Monique ROBIN dokumentumfilmje az intenzív 
mezôgazdaságról, az élelmiszerláncokról. (114’)

A teljes programsorozat itt található.

A rendezvény Facebook-eseménye megtekinthető itt.

A programsorozat ideje alatt, egész novemberben különbözô műhelyüléseket (vízügyi workshop), kiállításokat szervezünk. Vincze Bálint természetfotós képeit és „a Tükörben a világ” című tárlatot tekinthetik meg az érdeklődők. Sor kerül hulladékfeldolgozó üzem látogatására, a legfiatalabbak egész napos, játékos programokon vehetnek részt (Vadonleső program, Életszépítők, www.eletszepitok.com).
Helyet kapnak a filmvetítések a Francia Iskolában és az ország több kéttannyelvű gimnáziumban. A Környezetvédelmi Hónap kiváló lehetőséget nyújt a magyar-francia tudományos, technikai, gazdasági, vidéki, és az egyetemek közti együttműködés megerősítésére.

A Környezetvédelmi Hónappal kapcsolatos bővebb információért forduljon a Nagykövetség Együttműködési Osztályán Pusztai Ildikóhoz ([email protected] ; 00 36 1 489 42 61).
www.franciaintezet.hu


További információ: 
Pusztai Ildikó E-mail: [email protected] Tel. :00 36 1 489 42 61