Az erdő "hulladékai"

  • 2013. október 01. 02:00
  • Agi

Vegyük a természetet, azon belül a növényeket vagy akár az állatokat. Állítólag ezek az élőlények primitívebbek az embernél... Mégis, a gondolkodó és érzelmekkel rendelkező főemlős az, amely szemetet és szennyező anyagokat hagy maga után, ezzel károsítva a saját otthonául szolgáló Földet. Ezzel szemben például a fák lehullott levelei elősegítik a természet megújulását. Érdekes viselkedés az ún. "primitívebb" fajoktól...

Mostani témámul a természet "hulladékait" választottam, amelyek gyakorlatilag KINCSEK.

Egy-egy erdőben való kirándulás alkalmával a csodás élmények mellett, ezernyi kreatív alapanyaggal is gazdagodhatunk. Ilyenkor, az őszi hónapokban fokozott sokszínűséggel fogad minket a természet. Útunk során találhatunk változatos alakú, színpompás leveleket; a tölgyfa lehullott termését, a makkot. Gyűjtögethetünk apróbb gallyakat vagy akár csipkebogyót is. Szűkebb környezetünkben ilyentájt már barnán fénylő gesztenyék borítják a földet és megkezdődik a dió szezon. Ne feledkezzünk meg a tökről sem, egyes településeken fesztiválokat is szerveznek ennek a sokrétűen felhasználható termésnek a tiszteletére.

Ezen kincseket bátran használhatjuk kreatív elképzeléseink megvalósításához. Az alábbi képek arról árulkodnak, mennyi fantáziadús ötlettel rendelkeznek az emberek. A kézműves tevékenységbe bevonhatjuk a gyerkőcöket is, garantáltan vidáman fognak telni a percek.

 

 

Jöjjönek hát az ötletek! :-)

 

 

kreativszoba.blog.hu

 

 

pavaka-hobby.blogspot.com

 

 

 

 

 

 

 

 

indafoto.hu

 

 

juliskot.blog.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

homingscrap.blogspot.com

 

 

"Rózsák levélből" - szorgoskezek.blogspot.com

 

 

femcafe.hu

 

 

nlcafe.hu

kreativmania.hu

 

 

kreativmania.hu

 

cdn.big.men.hu

 

 

zoldstudio.viragcenter.hu