Zöld Óvoda mentorálás (DDR) - 2015. I. félév

Folyamatos volt a kapcsolattartás a Zöld Óvoda címmel nem rendelkező és a potenciális újrapályázó intézményekkel. Információt nyújtottunk, értesítettük az óvodapedagógusokat a pályázati kiírás aktuális kérdéseiről, tanácsot adtunk. A mentorálás telefonon, e-mailen illetve személyesen történt.

Dunaföldváron (Tolna megye) csoportos tanácsadást nyújtottunk (Lettnerné Berta Gabriella, környezeti nevelő és Borsós Zsófia, Zöld Óvoda szakérő), 2015. 02.25.-én (szerdán) 9.00 és 11.30 között, a helyi óvónők kérésére. A mikrotérségi óvoda több intézményéből (Dunaföldvár több óvodájából, Bölcskéről, Madocsáról) összesen 11 óvónő vett részt. A délelőtt során bejártuk az óvodát, összegyűjtöttük az egyes intézmények erősségeit, megvizsgáltuk, hogy mennyire környezettudatosak az óvónők magánéletükben és az óvodában, illetve power point vetítés segítségével bemutattuk a pályázati szempontrendszert és a kitöltendő dokumentumokat. A programon részt vett két kecskeméti óvónő (Teknősvár Óvoda). 2015.02.26.-án Bojtos Ferencet, a CSEMETE munkatársát is tájékoztatta a ZÓ szakértő az óvónők érdeklődéséről.

 

Szintén csoportos tanácsadás valósult meg Kaposszekcsőn (Tolna megye), a Csillagvirág Óvodában  2015.04.21.-én, délután 15:00 és 17:30 között Lettnerné Berta Gabriella, környezeti nevelő; Borsós Zsófia, Zöld Óvoda szakérő és 8 óvónő részvételével. A helyszínt adó óvoda kolléganőin kívül a Dombóvári Gyermekvilág Óvoda Százszorszép Tagóvodájának, az Egyházaskozári Óvoda Ifjúság Úti intézményének valamint az Egyházaskozári Óvoda Bikali csoportjának munkatársai is eljöttek a programra. Az óvónők kérésére általános tájékoztatást adtunk a pályázat benyújtásával kapcsolatban.

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóminiszterelnokseg