Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Zöld Óvoda Infónap meghívó (Közép-Dunántúl)

  • 2014. október 01. 02:00
  • graczek

Ajka, 2014. október 30.

MEGHÍVÓ

Zöld Óvoda Információs Nap - 2014. október 30.


A Közép-Dunántúli Régió Regionális Ökoiskola és Zöld Óvoda Forrásközpontja a Humusz Szövetség, amelynek fő feladata az iskolák és óvodák térítésmentes mentorálása, támogatása abban, hogy elnyerjék az Ökoiskola / Zöld Óvoda címet.

 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősödése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növekedése és a Natura 2000 területek ismertségének növekedése.

 

A Humusz a regionális forrásközponti feladatot régiónként a helyi tagszervezete segítségével látja el. A Közép-Dunántúli Régióban az érdeklődők a GAJA Egyesülethez fordulhatnak szakmai segítségnyújtásért. 2016 júniusáig szóló feladatunk lényege, hogy szakértők által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és megtartott képzések révén a régiónkban segítsük az Ökoiskola/Zöld Óvoda hálózat bővítését, a címekre pályázó intézmények felkészülését és később a megvalósítást.

 

Ingyenes programunk keretében információs napokkal, mentorálási tevékenységgel és akkreditált képzéssel segítjük a környezettudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat, akik koordinátori szerepet vállalnának saját intézményükben.

 

A projekt keretén belül a Humusz Szövetség és tagszervezete a GAJA Egyesület Információs Napokat tart - félévente - különböző helyszíneken a Zöld Óvoda címre pályázni kívánó oktatási intézmények számára. A rendezvény keretében ismertetjük a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat, választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre és bemutatjuk, hogy milyen további szakmai segítséget kaphatnak a Humusztól mint regionális forrásközponttól a pályázatot beadni szándékozó intézmények. Az eseményeken hangsúlyt helyezünk a Zöld óvodák bemutatkozására, a jó gyakorlatok bemutatására prezentációk, fényképgyűjtemények, videók bemutatásán keresztül, továbbá a Natura2000 területekről is információt kaphatnak az érdeklődők.

 

Az információs napra az oktatási intézmények képviselőit, pedagógusait és szakértőit várjuk.

A program ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓ-KÖTELES!

 

A soron következő információs nap:

Időpont: 2014. október 30. (csütörtök), 9:00-13:00
Helyszín: Ajka Városi Óvoda - Vízikék Óvoda, 8400 Ajka, Sport utca 10.

JELENTKEZÉS

ELŐREGISZTRÁCIÓ EGYÉNI MENTORÁLÁSHOZ

A csoportlétszám korlátozott: max. 20 fő. A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. Kérjük, csak akkor jelentkezz, ha biztos, hogy el tudsz jönni, ne vedd el a helyet másoktól.

http://humusz.hu/oktatas/zold-ovoda-program 

 

További információ:

Vajgerné Bőhm Erika, környezeti nevelő
Gaja Környezetvédelmi Egyesület
, 8000 Székesfehérvár, Petőfi u. 5. (a főpostával szemben)
Mobil: 06 20 954-77-00, Tel: 06 22 503-428, 06 22 503-429
zoldovoda@gajaegyesulet.hu
www.gajaegyesulet.hu
 

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.

SH/4/5 logósvájci logószéchenyi programiroda logó