Figyelmeztető üzenet

Ez a cikk kb. 6 éve íródott.
A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Dél-alföldi Ökoiskola infónapi meghívó

  • 2014. október 01. 02:00
  • graczek

Békéscsaba, 2014. november 10.

MEGHÍVÓ

Ökoiskola Információs Nap - 2014. november 3.


A Dél-alföldi Régió Regionális Zöld Óvoda és Ökoiskola Forrásközpontja a Humusz Szövetség, fő feladatunk az óvodák és iskolák térítésmentes támogatása és mentorálása a Zöld Óvoda/Ökoiskola cím elnyerésében.

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) a Zöld Óvoda/Ökoiskola programok kiszélesítése című projektjének célja a gyerekek, diákok környezettudatosságának erősítése, a környezeti nevelési tevékenységek színvonalának növelése és a Natura 2000 területek ismertségének kiszélesítése.

A Humusz a regionális forrásközponti feladatot régiónként helyi tagszervezetének segítségével látja el. A Nyugat-dunántúli Régióban az érdeklődők szakmai segítségért a Csemete Egyesülethez fordulhatnak. A 2016 júniusáig szóló feladatunk lényege, hogy a szakértők által fejlesztett útmutatók, segédanyagok és a megtartott képzések révén a régiónkban segítsük az Zöld Óvoda/Ökoiskola hálózat bővítését, a pályázó intézmények felkészülését és hozzásegítsük a cím elnyeréséhez.

Ingyenes programunk keretében információs napokkal, mentorálási tevékenységgel és akkreditált képzéssel segítjük a környezettudatosság iránt elkötelezett pedagógusokat, akik koordinátori szerepet vállalnának saját intézményükben.

A projekt keretén belül a Humusz Szövetség, és tagszervezete a Csemete Egyesület különböző helyszíneken - félévente - információs napokat tart - az Ökoiskola címre pályázni kívánó oktatási intézmények számára. A rendezvény keretében ismertetjük a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat, választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre és bemutatjuk, milyen további szakmai segítséget kaphatnak a Humusztól, mint regionális forrásközponttól, a pályázatot beadni szándékozó intézmények. Az eseményeken prezentációk, fényképgyűjtemények, videók bemutatásán keresztül hangsúlyt helyezünk az Ökoiskolák bemutatkozására, valamint a Natura2000 területekről is információhoz juthatnak az érdeklődők.

Az információs napra várjuk az oktatási intézmények pedagógusait, képviselőit, és szakértőit is!

A program ingyenes, azonban REGISZTRÁCIÓKÖTELES!

A csoportlétszám korlátozott: max. 20 fő. A regisztráció a jelentkezés sorrendjében történik. Kérjük, csak biztos részvétel esetén jelentkezz!

A soron következő információs nap:

Időpont: 2014. november 10. (hétfő) 14.00 - 18.00 óra
Helyszín: Körösök Völgye Látogatóközpont, 5600 Békéscsaba, Széchenyi liget

JELENTKEZÉS

ELŐREGISZTRÁCIÓ EGYÉNI MENTORÁLÁSHOZ

További információ:

Bojtos Ferenc
Csemete Egyesület
06 20 328 9433 Tel: 06 62 424 392
okoiskola@csemete.com
www.csemete.com


A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, amelynek megvalósítását a Svájci Szövetségi Tanács Hozzájárulása és a Magyar Állam társfinanszírozása támogatja.

SH/4/5 logósvájci logószéchenyi programiroda logó