Ökoiskola képzés (NYDR) - 2016. I. félév

Január hónap végén kezdtük el szervezni az ökoiskolai koordinátorok részére szóló, térítésmentes akkreditált képzésünket. 2016. február 29.-március 1-2 án került sor a 30 órás akkreditált képzésre. Helyszínül a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karát választottuk (9022 Győr, Liszt Ferenc. u. 42.)
A kiválasztás szempontja volt még a megfelelő férőhely, a technikai felszereltség (vetítési lehetőség, WIFI), a megközelíthetőség, fogadókészség, Natura 2000 terület elérhetősége
A meghirdetés után látszott, hogy nagy az érdeklődés a képzés iránt. A képzésre előzetesen 27 iskolából közel 40 fő jelentkezett, ám később különféle indokok miatt sokan lemondták a részvételt. Így végül 21 iskola 21 pedagógusának részvételével kezdődött meg február 29-én a háromnapos képzés.

A képzés tematikája a következő volt:
1. nap
Ismerkedés, csapatépítő játékok
A fenntarthatóság pedagógiája-elméleti háttér, legújabb eredmények, módszerek
A Natura 2000 Hálózat bemutatása

2. nap
A Natura 2000 területekkel kapcsolatos pedagógiai munka integrálása az Ökoiskola tevékenységbe (iskolán kívüli és belüli tevékenységek)
Ökoiskola alapfogalmak

3. nap
Ökoiskola munkaterv készítése-intézményi minőségbiztosítás, jogszabályi háttér
Ökoiskolai munkaterv megvalósítása-intézményfejlesztés, finanszírozási lehetőségek

Az ökoiskolai koordinátor-képzést a résztvevők összességében pozitívan értékelték. A résztvevők számára a képzésen kapott információk újszerűek voltak, a továbbképzésen megszerzett tudást az iskolai gyakorlatban is teljes mértékben hasznosíthatónak ítélték. A képzésen alkalmazott módszereket és az előírt követelményeit mindenki teljesíthetőnek, megfelelőnek találták. A képzők munkájával, illetve a képzés szervezettségével is mindenki elégedett volt.
Mind a 21 résztvevő teljesítette a 90%-os részvételi arányt ill. elkészítette a reflektív naplót. Mind a 21 záródolgozat beérkezett, melyeknek értékelése megtörtént. Az elégedettségmérés alapján egy sikeres képzésen vagyunk túl.

A képzés képei a Galériában találhatók. Tovább >>

 

A programot az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) Zöld Óvoda-, Ökoiskola programok kiszélesítése c. projektjének keretében végezzük, a projekt a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával valósult meg.

SH/4/5 logósvájci logóm