KÖNYVBEMUTATÓ



Szeretettel látunk mindenkit 2006. június 20-án (kedden) 17 órakor

a Budapest, VII. ker. Rákóczi út 14-16. sz. alatti Fókusz könyvesboltban

Pusztai Árpád - Bardócz Zsuzsa

A genetikailag módosított élelmiszerek biztonsága

c. könyv bemutatójára.


Pusztai Árpád (a Skót Akadémia tagja) és Bardócz Zsuzsa (a MTA doktora)
a skóciai Rowett kutatóintézet keretein belül végezte kísérleteit a
génmódosított élelmiszerekkel kapcsolatban egészen 1998-ig, amikor
Pusztai Árpád nyilatkozott egy brit helyi televíziónak a génmódosított
élelmiszerek veszélyességéről. Az interjú világszerte nagy vihart
kavart, hatására sok zöld szervezet kezdte követelni a génmódosított
élelmiszerek kitiltását, illetve egyértelmű jelölését.

Ebben a könyvben olyan tudományos érvekkel találkozhat az olvasó,
amelyek egyértelművé teszik, mennyire fontos az óvatosság elve a
génmódosított élelmiszerek esetében.

A világszerte ismert kutatópáros mellett a rendezvény meghívott vendége
lesz még:

. Sajgó Mihály biokémikus, a MTA doktora,

. Darvas Béla, MTA doktora (biológia)

. Ángyán József, a Szent István Egyetem

Környezet- és Tájgazdálkodási Intézetének igazgatója,

. Roszik Péter, a Biokontroll Hungária ügyvezető igazgatója és

. Márai Géza egyetemi adjunktus, az Ökológiai Egyesület elnöke is.