Nulla Hulladék Turné programelem - XV. Madzagfalvi napok

Időpont: 
szombat, 2013, szeptember 7 - 08:00 - vasárnap, 2013, szeptember 8 - 17:00
Helyszín: 
Békés

A Humusz Szövetség civil szervezetek tömörüléseként tizennyolc éve képviseli a hulladékmegelőzés ügyét. A Szövetség Nulla Hulladék Hálózatának jelenleg 52 helyi civil szervezet a tagja. A szervezet 2009-ben elindított Nulla Hulladék Programjában kiemelt szerepet kap a lakosság szemléletformálása olyan tanácsokkal, mindennapi tippekkel, amelyek a hulladék keletkezésének megelőzését, más megközelítésben az átgondolt fogyasztást és a hulladékszegény életmód terjedését segítik.

A Humusz Szövetség Nulla Hulladék Turnéjának célja, hogy csökkenjen a hazai hulladéktermelés. A Humusz e program keretében, tagszervezetei és a Nulla Hulladék Hálózata aktív közreműködésével országszerte több tucatnyi fesztiválon jelenik meg idén információs standjával, melyen előadásokkal, interaktív játékokkal, bemutatókkal várja az érdeklődőket. A látogatók számára gyakorlatias tanácsokkal, kiadványokkal szolgálunk azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet otthonunkat, életmódunkat és szemléletünket egyszerűen környezetbaráttá tenni.

XV. Madzagfalvi napok:
Röviden a Madzagfalvi Napokat így jellemezhetjük: sport, kultúra, hagyományápolás, elszármazottak találkozója, szórakozás és három napos mulatság. A rendezvény elnevezése is utal a fő célra: a város hagyományainak felelevenítésére, megismertetésére. Minden évben a programok gerince valamilyen helytörténeti eseményhez köthető. Minden esetben törekszenek a korhű beszéd, viselet, használati eszközök, ruhák megjelenítésére is, amiben sokat segít a városi Jantyik Mátyás Múzeumban felhalmozódott ismeretanyag, tárgyi eszközök sokasága. A sportesemények kezdetét minden évben péntek délelőtt a Városi Sportnap indítja, a Városi Sportpályán. Számos bemutató, verseny, vetélkedő várja ilyenkor a gyerekeket. Szombaton és vasárnap több sportverseny és kupa kerül meghirdetésre. Szórakoztató programjaink kialakítása során arra törekszünk, hogy folyamatos elfoglaltságot biztosítsunk a család minden tagjának. Az esti koncertekre meghívott előadók kiválasztásánál törekszünk a lakosság igényeinek figyelembevételére.

Időpont: 2013.09.07-08.
Helyszín: Békés

Az esemény a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület  szervezésével valósul meg.

Bővebb információ ezen a honlapon érhető el.

További információ: 
www.humusz.hu