Totál Globál - Interkulturális teadélután

Időpont: 
csütörtök, 2013, május 9 - 19:00 - 21:00
Helyszín: 
Világbolt

Mi a globalizáció? Tehetünk valamit a káros következményei ellen? Hogyan tudjuk a legjobban kihasználni a benne rejlő lehetőségeket? Mi az oktatás szerepe ebben a folyamatban?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a globális nevelés. A globális nevelés nem egy új tantárgy, hanem egy oktatási szemlélet. Célja, hogy a mindennapi tanítási gyakorlat részévé váljanaka környezetvédelem, a fenntartható fejlődés, az emberi jogok, az interkulturális nevelés, a nemek közötti egyenlőség, az aktív állampolgárság témái.

A Globális Nevelés Tudásközpont ilyen és ezekhez hasonló témákban indít tematikus beszélgetéssorozatot.

Időpont: 13.05.09. csütörtök, 17h
Figyelem, új helyszín: Világbolt (VII. Király utca 8., Centrál Passage) 

Migránsok Magyarországon

Miként alakul a migránsok helyzete Magyarországon? Milyen nehézségekbe ütközik egy menekült, amikor az országba ér? Milyen érzés több hónapot az idegenrendészeti fogdántölteni, illetve az a tudat, hogy az elő-integrációs tábor után nagy eséllyel az utca és a hajléktalanság várja őket? Mennyire vagyunk tisztában a menekültügy alapvető fogalmaival, kérdéseivel?

A Teadélután keretében kérdezhetnek a Menedék Migránsokat Segítő Egyesület munkatársaitól és a MigSzol csoport migránsokból és magyar állampolgárokból állóönszerveződő csoport tagjaitól, akik saját élményeiket osztják meg az érdeklődőkkel.

Az Anthropolis Egyesület nevében szeretettel és egy csésze Fair Trade teával/kávéval várjuk a Globális Nevelés Tudásközpont által szervezett ingyenes rendezvényünkre a Világboltba.

Szeretettel várjuk Önöket további rendezvényeinkre.

Jelentkezzen hírlevelünkre: [email protected].

A rendezvényt támogatja az Európai Bizottság EuropeAid programja és az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kara.

További információ: